„Промяната“: Над 38 000 лв. бонуси са получили Спецов и заместниците му в НАП

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изпълнителният директор на Приходната агенция Румен Спецов и неговите трима заместници са получили общо 38 200 лв. допълнителни възнаграждения за три месеца.

Всички служители на агенцията общо за една година пък са взели 32 млн. лева допълнително към заплатите си. Информацията идва след две запитвания до агенцията  – от гражданско сдружение БОЕЦ и от депутата Христо Гаджев, предаде bTV.

Данните за допълнителен стимул от 38 200 лв. за 3 месеца към шефовете на Приходната агенция са посочени в отговор на министъра на финансите Асен Василев до депутата от ГЕРБ Христо Гаджев.

„Общо е за тримата, но имайки предвид, че ръководителят взима най-голяма заплата. Можем да предположим, че за него ще е около 60% от сумата. Нека бъдат така добри и коректни да публикуват критериите, по които се определят тези възнаграждения и да ли са по правилата и за останалите служители на НАП“, посочва той.

За bTV от Приходната агенция не уточниха конкретните получени суми от шефа Румен Спецов с обяснението, че са вид лични данни, защитени от закона.

Колкото до редовите служители – само в централното управление на Приходната агенция допълнителните възнаграждения са над 10 от общо 32 милиона лева за 2021 г. Данните публикува най-напред гражданското сдружение „Боец“.

„Допълнителното възнаграждение за постигнати резултати се определя въз основа на поставена оценка на структурните звена и на индивидуална оценка на служителите. Оценките се извършват от определени оценяващи ръководители и се контролират от ръководители на по-високо ниво“.

В края на 2021 г. данъчните обявиха, че са събрали над 3.2 млрд. лв. повече в сравнение с 2020 г. Те изчислиха, че така приходите на агенцията са достигнали рекордните 28.2 млрд. лв.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар