Подлез

Промяната: Подлезът на бул. “България” и “Т. Каблешков” всеки момент ще падне на главите на минувачите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Таванът на ключов столичен подлез е напът да се срути върху главите на преминаващите. Теч е предизвикал обрушване на бетонната част на носещи колони, както и са паднали метални конструкции, показа тази сутрин бТВ.

Става въпрос за подлеза на бул. „България“ и бул. „Тодор Каблешков“. Той е доста оживен, а само червени ленти маркират опасността.

Зам.-кметът по строителството на район „Триадица“ Христо Вълчанов обяснява, че причината е теч, дошъл от платното или от тревните площи. Течът вече е предизвикал обрушване на конструкцията, а натежаването от леда може би е помогнало допълнително.

„Преди 6 месеца е ремонтирана само т.нар. декоративна част от тавана, тоест окаченият таван и осветителните тела. Всъщност носещата конструкция не е ремонтирана.

Ние за този теч сме сигнализирали неведнъж през изминалите години към Столична община.”

Не места се вижда с просто око, че се е показала арматурата на носещите елементи.

Преди 7 години и Столична община е ремонтирала, но не е третирана носещата част, допълни зам.-кметът. Същия проблем има и на съседния подлез, на кръстовището с “Гоце Делчев”.

“Подобни течове има не само на този подлез, имаме същия проблем в съседния подлез. Реално трябва да се направи цялостна изолация, може би откъм пътното платно. Това трябва да се направи вече с по-сериозен проект, което не е в сферата на районната администрация“, каза зам.-кметът.

Той обясни и какво ще се направи, за да се “закрепи временно положението” и да се обезопаси на първо време падналият таван.

„Служители на районната администрация ще дойдат и ще разкачат част от тавана. Ще се опитаме да закрепим тази метална конструкция, което ще е малко трудно, но и ще сигнализираме и Столична община за това, за да могат да се вземат мерки“, обясни Вълчанов.

Две трамвайни линии и търговски център са в района на подлеза.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар