Асен Василев

Промяната: Рецидивист, занимавал се с международни измами, е наш финансов министър

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Как е възможно да имаме за финансов министър човек, който по думите на потърпевши се е занимавал с международни измами и чийто фирми са осъдени от съда да плащат милиони левове обезщетения? Въпросът ми не е риторичен.” Това написа гневно във “Фейсбук” депутатът Делян Добрев. Той уточни, че фирмата на Асен Василев от американец да прави 5 млн. лв.

Ето как описва цялата история Делян Добрев в социалната мрежа:

Един американец осъдил фирмата на Асен Василев да му плати 5 милиона лева. Но, за да не платят, продали имотите и източили парите. Помогнала им “винетната кралица” с нейните 100 милиона лева комисионни от търговията с винетки. До тук всичко ясно ли е? Според мен да.

При цялата “сочност” на историята кой на какви пари купил/продал, има ли пране на пари, има ли скрит рушвет от “винетната кралица” и т.н. пропускаме според мен основното!

За какво е осъдена фирмата на Асен Василев на 5 млн? Какво е направил? След като е осъден да плати, значи съдът го е намерил за виновен. Виновен за какво? Измама, далавера, кражба, финансова злоупотреба? За какво е осъдена фирмата на Асен Василев да плати 5 милиона лева?

Това дело е вървяло години, тоест петте милиона са за нещо от периода, в който самият Асен Василев е бил управител на фирмата.

Няма как да не си спомним за датчанина Мортен Лунд, който каза преди години по адрес на Асен Василев:
„Той е измамник, но е много, много умен… Не измами само мен, а и свои приятели… Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство… Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам“, заяви Мортен Лунд пред bTV.

Сега освен за датчанина, разбираме и за някакъв американец… Това не е ли рецидив? Тези хора не се ли наричат рецидивисти?

И сега стигаме до най-важния въпрос! Как е възможно да имаме за финансов министър човек, който по думите на потърпевши се е занимавал с международни измами и чийто фирми са осъдени от съда да плащат милиони левове обезщетения? Въпросът ми не е риторичен.
И да не забравяме! Тези са “коалицията на почтените”…

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар