Промяна не е да сменим джипката с диванчето и един сърдит човек да се кара вместо друг

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Трудно ми е да определя какво точно иска Слави Трифонов. Дали иска да управлява сам, еднолично и затова иска да прави избори до дупка? Дали иска да събори цялата система? Но не може без система, трябва да има някаква форма на управление. Иска да направи президентска република, република на Слави? Може би ако малко по-точно артикулира това, което иска да направи, ще помогне на останалите партии да се ориентират какво да очакват от него. Подходът му е добър като за II група в детската градина.

Това заяви в ефира на Българското национално радио комуникационният експерт Любомир Аламанов. Повод за коментара му е политическото напрежение между формациите в 46-тото Народно събрание, продължаващата размяна на реплики, новият кръг консултации при държавния глава, връчването на третия мандат и неяснотата около съставянето на правителство в рамките на настоящия парламент.

 

“Доста подходи опитаха партиите. Опитаха се да подскажат на Трифонов, че някои от политическите решения, които взима, може би не са най-правилните. Опитаха се да му подскажат, че едноличният подход може би не е най-добрият. Проблемът е този – когато не знаем какво иска някоя партия, винаги стигаме до друго място, други резултати. При нови избори някои от партиите се надяват, че ще повишат резултатите си, което според мен няма да е така. Ако Слави се надява, че ще спечелят повече гласове, може би не са си направили добре сметката. Според мен част от неговите избиратели са дълбоко разочаровани, защото той опропасти смисъла на думата “промяна”. Промяна не е да се махне един едноличен режим и да се сложи друг. Промяна не е да се смени джипката с диванчето, един сърдит човек да се кара вместо друг. Хората искаха нормализиране, нормална европейска държава, от която да не бягат”, обясни още Аламанов.

 

По думите му интересен е фактът, че двете най-големи партии, които заедно правят повече от половината народни представители, категорично твърдят, че са в опозиция докато няма управляващи.

 

“Наблюдаваме странна ситуация, в която политическите лидери се опитват да бият всички световни рекорди по изпитване на търпението на хората – колко още ще издържат”, посочи още Аламанов.

 

Според него по-вероятно е третият проучвателен мандат да бъде връчен на някоя от политическите формации, декларирали желание да направят опит за съставяне на кабинет. Политическото решение обаче е сложно, посочи още Аламанов. По думите му не би трябвало връчването на мандата от страна на президента Румен Радев да бъде обвързано с актуализацията на бюджета.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар