Проследете на живо в Dir.bg: Продължават дебатите по актуализацията на пенсиите

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Народното събрание продължава работата си по актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване /ДОО/. Очаква се по-късно днес депутатите да разгледат на второ четене и промените в Закона за Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/.


Минималната пенсия става 370 лв., обезщетението за отглеждане на дете - 650

След продължили 10 часа разгорещени дебати вчера депутатите приеха: от 1 октомври минималната пенсия става 370 лв., а обезщетението за отглеждане на дете през втората година от майчинството става 650 лева. Прието беше и предложението на ДПС за октомври, ноември и декември всеки пенсионер да получи по 120 лв. бонус.

По време на вчерашното заседание настана сериозно объркване. Депутатите приеха предложението вносителя за приходната част, както и две различни предложения на ГЕРБ – СДС и ДПС и трето на “Има такъв народ”, което е отразено в предложението на вносителя.

След което по предложение на “Има такъв народ” парламентът излезе в 15 минути почивка и беше свикан Председателският съвет след като депутатите първо отхвърлиха, а след това приеха предложението на ДПС за увеличение на приходната част на бюджета на държавното обществено осигуряване с 200 млн. лева.

От ДПС предлагат с толкова да се увеличат и разходите за пенсии, като пенсионерите да получат по 120 лева добавка за последните три месеца до края на годината и да няма преизчисляване на пенсиите, каквото е предложило служебното правителство.

Очаквайте подробности!

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар