Кирил Петков лъжа

Просто Киро се е поувлякъл! Позорният акт за изгонване на руските дипломати може да е невалиден!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Външният министър Теодора Генчовска не е подписала нотата, която беше връчена на руския посланик Митрофанова за изгонването на 70 руски дипломати до 3 юли,съобщи Епицентър. бг.

Нотата е подписана от нейната заместничка Ирена Димитрова, която няма право на това, и пак от нея е връчена на Митрофанова. Единствено външният министър може да узакони такъв документ с подписа си. Т.е. няма „решение на българската страна“, за което е била уведомена Митрофанова, има фалшификат.

А както обяви Корнелия Нинова, и Министерският съвет не е взимал такова решение. Още тази сутрин и прокуратурата съобщи до медиите, че не е постъпвал доклад от службите за извършване на „нерегламентирана дейност“ от страна на руснаците, Гешев е научил за случилото се от медиите. Новината е изненадала и президента Радев, който е на посещение в Мадрид. За всеки от 70-те би трябвало да има конкретни доказателства, че е извършвал „шпионска дейност“, каквато обяви премиерът Петков. Накратко – има всички основания да бъде обявено за недействително и преди 3 юли да бъде отменено т.нар. решение за изгонване на 70-те.

 

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар