Простреляното дете във Враца е изведено от реанимацията на „Пирогов“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Простреляното дете във Враца е изведено от реанимацията на “Пирогов”. Това съобщиха от пресцентъра на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина.

Припомняме, че на 13 април то беше транспортирано с хеликоптер от Враца и оперирано по спешност след прострелване в главата с въздушна пушка.

В момента, в който състоянието му позволи, екипът на проф. Габровски го оперира по спешност. Неврохирурзи извадиха проектила от мозъка на детето, отбелязват от УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”. Това помага състоянието му да се стабилизира по-бързо. След операцията детето е настанено за интензивно лечение и активно наблюдение в детската реанимация на университетската спешна болница, в продължение на повече от две седмици.

Детето вече е настанено в Детската неврохирургия на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”.  

Огнестрелното нараняване, заради което е транспортирано детето, е изключително тежко, проникващите огнестрелни наранявания са с много висок процент смъртност и спасяването на живота на такъв пациент е голям медицински успех, казват от болницата. 

Според първоначалната информация детето е простреляно от 11-годишен, който живее в същата къща. Пневматичното оръжие е законно притежавано от член на семейството. След инцидента детето беше транспортирано с военен хеликоптер AS 532 Cougar с екипаж от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили до София, за да му бъде оказана спешна медицинска помощ.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар