Протеста “Системата ни убива” е днес! Ще падне ли Кабинета?!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Родители на деца с увреждания, техните близки и граждани от цялата страна днес излизат на обединен протест в София.

Граждани от цялата страна ще подкрепят протеста “Системата убива – всички”.

Съгласно обявеното във Facebook, протестиращите ще се съберат от 17:00 часа пред сградата на Народното събрание, а националното протестно шествие срещу системата ще се отправи след това и към Министерския съвет.

Събитието ще приключи към 22:00 часа.

А родителите призовават: “Всеки който има близък с увреждане или е засегнат от системата лично, то нека днес донесе една обувка, придружена със снимка.

Обувките ще оставим пред Министерския съвет с цел да покажем броя на жертвите на системата и защо настояваме да има реформи!”

Във връзка с последните събития в страната, протестиращите заявяват: “Системата не убива само децата, възрастните с увреждания и техните семейства! Системата убива – всички!”

Според тях “това е протест на народа срещу системата. Борба за достоен живот, тук и в България”. По техни данни системата е прокудила за десет години 1 200 000 българи! “България е Странджа! България е Босия!

България е баба Дора! България са миньорите! България са пенсионерите! България са учителите! България са хората с увреждания!

България са децата ни! България сме всички ние, които системата убива и затрива! България, не е властта!!! В България, няма нито един осъден за корупция по високите етажи на властта!

България е най-бедната и корумпирана държава в Европа! В България, няма реформи в нито една сфера! Но България е наша! Ще търсим отговорност от отговорните! Ще искаме оставки!

Не, няма да се „махне този проблем“ от главата на премиера! Проблемът сте вие – управляващите от всички партии и коалиции!”, заявяват родителите.

Предстоящият протест се организира с подкрепата на Конфедерация за защита правата на децата, Фондация “Движение на българските майки”, Сдружение “Защита на правата на хората с аутизъм в България”, Алианс на гражданите за България и много други.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар