Протестираща: Благодарение на протеста, организиран и поддържан изцяло от Триото ние имаме повече надежда и вяра в силите си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Триото провалили протестите, чета тук-там, дори на стената им. Аз за по-тъпо изказване не се сещам, а доста хора явно го мислят и дори си позволяват да го заявяват на стената на Триото.

Тези хора искам лично да ги попитам: Това да не е представление, че да го провалят? и още: Те как си представят организаторите на протести – като батмани ли? Всъщност провали се народа. Казвам го с болка и съжаление, но го мисля. Просто за пореден път хората отказаха да поемат отговорност за живота си и това, което се случва в България и да застанат срещу този престъпен режим, който краде бъдещето ни и това на децата ни.

Отказаха да присъстват, отказаха да се ядосат там, където трябва вместо пред телевизора и предпочетоха масово да си останат у дома вместо да направят нещо реално, градивно като това да отидат на протест или дори да заявят несъгласие, позиция.

Триото създаде благоприятна среда за провеждане на протестите, отлична организация, опази протеста от провокатори и политически лидери, които щяха да отблъснат масово хората, даде думата на много интелектуалци и интелигентни хора, които показаха, че не е страшно да говорим за ГЕРБ, Пеевски, Доган и престъпленията им. Това, че всички сме разочаровани от липсата на оставка на наглеца Борисов не значи, че трябва да се прехвърля вина, защото няма да е справедливо.

Тези хора заслужават само едно: огромно уважение за всичко, което направиха. За куража, за енергията и времето, което отделиха, за това, че измисляха хиляди начини, за да накарат хората да ходят и дори сценарии, вместо да бъдат със семействата си и да си гледат живота. Зарязаха си професиите заради всички нас! И друго, това, че няма подадена физическа оставка от Борисов, не значи, че протестът не е успешен.

Напротив, успешен е! Той открехна вратата на властта и показа задния и двор – мазен, грозен и арогантен, падна страха, Европа чу за нас и проблемите ни.

За пръв път елитни вестници и телевизии отделиха място и време за България, за корупцията и престъпната ни съдебна система. Благодарение на него се смениха 6 министри.

Благодарение на него сега медиите и хората се чувстват по-свободни и смели. Благодарение на протеста, организиран и поддържан изцяло от Триото ние имаме повече надежда и вяра в силите си! Нека бъдем благодарни и вместо да плюем по тях се запитаме ние лично какво направихме за протестите и за това нещата в България да се променят?

И дали е достатъчно? Защото винаги е по-лесно да обвиниш някой друг за собственото си бездействие или погубени надежди, но по-трудно да потърсиш собствена вина и да се промениш! Хубав ден, хора! И мислете!

Ваня Георгиева, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар