Протестиращите: Борисов да обиколи с джипа и да види резултата от мерките срещу чумата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шесто денонощие продължава блокадата в Крушаре. Безсрочният протест заради чумата по прасетата на пътя Сливен – Ямбол продължава въпреки ултиматума на държавата стопаните да евтаназират животните.

На барикадата се стигна да сблъсък между протестиращи и шофьор на кола, която се опита да премине. Това не е първият такъв инцидент, въпреки наличието на полиция и макар че повечето водачи на пътни превозни средства знаят за протеста и избягват този път.

Протестиращите са твърдо решени да продължат своето гражданско неподчинение, Те отново повториха своите искания и отправиха своите призиви към властта в отговор на получения ултиматум.

„Призовавам премиера Бойко Борисов да се качи в джипа си, както се качи преди месец, разхождайки министри и кметове, да мине по селата да види резултата от неговите мерки,избитият поминък на хората,които няма да доведе до абсолютно нищо и да дойде тук да си поговорим. Ние ще му кажем как стоят нещата реално”, заяви организаторът  на протеста Валентина Василева.

Снимка: btvnovinite.bg

„Стана ясно,че по закона за животновъдството хората, които отглеждат до 5 прасета или до две майки в задния си двор, не е нужно да се регистрират. Те имат право да отглеждат тези животни. Така че ние искаме всички хора, които вече доброволно са си избили прасетата, да бъдат обезщетени както големите свиневъди,нека бъдем равнопоставени”, каза Силвия Стефанова.

Блокадата на пътя Сливен – Ямбол продължава.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар