Протестиращите издигнаха палатков лагер край парламента

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трябва да продължим, докато постигнем целите си: оставки, честни избори. Следващият четвъртък, 10 септември, 8 часа сутринта, отново на площада! Нас не ни е страх и отново ще продължим напред! – призова Хаджигенов. Същевременно той съобщи, че тази вечер ще бъде издигнат палатков лагер пред НС.

 

Днес написахме апел към всички “опозиционни” партии в парламента да напуснат тази илюзия за Народно събрание, която Бойко ползва като параван, с който да си скрие срамните части и имитира демокрация. Да съберат жалките остатъци от смелост, мъжество, етика и да напуснат парламента, за да не легитимират тази фасадна демокрация – срамно листо, с което Бойко крие свинщините на своето управление и ужасяваща корупция. Дали ще ни чуят? Не знам. Но ще чуят всеки един от нас, защото ние сме много и ние сме избиратели. Това е наше право. Така че чакаме до понеделник – да видим дали някой ще ни чуе. Изпратели сме апела не само до БСП и ДПС, до ГЕРБ включително и до независимите депутати.  Не купувайте нищо от Марешки само следващите два дни – или ще прочете Конституцията, или ще размисли. Така че има някакво значение, призова Хаджигенов.

 

Утре сутринта в 9 часа ще се гледат мерки за неотклонение на Малките пет кьошета. Това е свинщина и изнасилване на правото. Всички в 9 ч. пред Софийския районен съд, призова адвокат Хаджигенов.

 

Господа журналисти, днес главният секретар на МВР е казал, ча арестуваните журналисти са хвърляли камъни. Запомнете го това! Ако сме дойдели на власт, казал той, сме щели да го сменим. Ами да, искаме му оставката веднага. Един от арестуваните е журналист от Франс прес. Фотоапаратът му е бил разбит! Видяхте и отношението към датския журналист. Погрешно е арестуван и американски гражданин – влязохме и в новините там. На 2 септември на протеста е арестуван и дипломат на ЮНЕСКО. До момента няма официални данни за броя арестувани, ранени, хоспитализирани, каза проф. Минеков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар