Протестиращи затвориха Е-79 – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Временно блокиран е международният път Е-79, който води към Дунав мост. Протестиращи излязоха от две посоки и блокираха движението, съобщи БНР.

Протестиращите искат реални действия и поемане на отговорност за развитието на Северозападния регион. Те настояват за Решение на Министерски съвет, в което да се обяви, че започват процедурите за изграждане на магистрала до Видин и тунел под Петрохан. 
Правим го с ясното и чисто съзнание, че това е бъдеще за децата ни, това е развитие за региона, това е живот. Един човешки живот да спасим е много, заявиха протестиращите.

Те ще останат тук до пристигането на новия видински митрополит Даниил, който по-късно през деня трябва да премине по същия път. Хората ще вдигнат блокадата, за да се присъединят към посрещачите.

Това е третият протест. От областната управа заявиха, че протестите са незаконни, а от София до Видин ще има ново трасе на скоростен път. През март започва процедурата по избор на изпълнител за направлението Мездра-Ботевград, а през втората половина на годината и за участъка на територията на Видинска област. Ще започне и предпроектно проучване за тунел под Петрохан.

Днешният протест е трети по ред. Организатор е “Широка гражданска коалиция”. Според организаторите държавата неглижира проблемите на Северозапада.

Другата гражданска организация – “Единни за промяна” смятат, че протестът е краен акт на отчаяние. “Ние не виждаме друг начин да накараме управляващите да ни чуят и ние сме изпратили още на 10-ти януари писмо до правителството на Република България и писмо до министър-председателя, с което писмо ги уведомяваме за нашите протестни действия и ясно изразяваме исканията си”, заяви Росица Кирова.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар