Протестиращи обсаждат Второ РПУ, искат си отнетите вещи от Орлов мост Протестиращи обсаждат Второ РПУ, искат си отнетите вещи от Орлов мост

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От 12 до 17 часа днес протестиращи ще бъдат пред сградата на 2-ро Районно полицейско управление на МВР в София в акция “Нека заедно да си вземем вещите, които бяха отнесени от окупационния лагер”.

Няколкоседмичната блокада на Орлов мост беше прекратена от полицията на 3 септември. Тогава, за втори път от началото на недоволството, бяха иззети палатки от силите на реда. Протестиращите са направили списък на предметите, които имат да получават и ще отидат с адвокатите си, каза един от тях – Иван Калчев.

“Този път за разлика от първия, когато отидоха в лагера казаха, че преди да ходим в пожарната, където са складирани нещата, трябва да минем през стола, където ще ни дават някакви документи, вероятно всеки да си декларира какво е негово, така че да имаме някакъв списък. Този път ще отидем организирано, така че да можем и да снимаме, ние документ имаме за повредените, счупени и разкъсани палатки, евентуално да търсим обезщетение”, обясни той.

След вдигането на първата барикада, на седми август, протестиращите са си взели вещите от сградата на пожарната като те не са били в добро състояние, твърди още Калчев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар