Протестиращи от квартал Обеля и Мая блокираха бул. Ломско шосе

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Жители на Обеля 2 и Мая Манолова се включиха днес в протестно шествие срещу презастрояването на зелените площи в столичния квартал. Те блокираха бул. Ломско шосе.

По време на протеста дойде и полиция, която отцепи движението на коли по булеварда.

Пряко потърпевши от издаденото разрешително за строеж в зелената площ, на която има детска площадка, са жителите на блоковете 260 и 262. Te разказаха, че инвеститорът е заградил зеленото пространство.

След като хората са огранизирали протест, оградата е била премахната. Днес те преудпредиха, че протестите им ще продължат, докато Столичната община спре да издава разрешителни за строеж в зелените площи при блоковете около метростанция “Обеля”.

Протестът започна в 11:00 ч. в зелената площ между блоковете 260 и 262 и беше подкрепен и от представители на Инициативен комитет срещу презастрояването в квартал Младост.

Хората са готови да дежурят, за да не позволят върху зелената площ да построят седеметажен жилищен блок и да махнат площадката, заяви  председателят на “Изправи се.БГ” Мая Манолова.

Решението е промяна на подробния устройствен план от общинските съветници, варианти за обезщетение на инвеститора, който е собственик на терена и пълна ревизия на сделките на Столична община. Фирмите, които строят, не са случайни, за да придобият терена. Корупцията в Столична община и в Столичния общински съвет трябва да се пресече, за да не се презастрояват зелени площи, категорична е Манолова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар