Протест

Протестиращи против въоръжаването на Украйна: Правителството не изразява мнението на народа!Граждани излязоха на Общобългарски поход за мир и неутралитет в различни градове в цялата страна. Те се обявиха против предоставянето на оръжие за Украйна. Една от демонстрациите е пред Народното събрание в София. Малко след 18 часа протестиращите излязоха на пътното платно на площад „Народно събрание“ и така блокираха движението по бул. „Цар Освободител“. Исканията на протестиращите са най-вече към българските депутати – за неутралитет и да не се позволява България да предоставя оръжия за Украйна. Подобни демонстрации има в 11 града в страната, сред които Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Стара Загора. Освен към българските депутати, протестиращите се обръщат и към евродепутатите. По техните думи Европа насърчава войната, вместо да работи за мир. Според тях, ако България позволи военна помощ, ще стана страна в конфликта. За протестиращите постоянното захранване на Украйна с оръжие отвсякъде не помага за край на войната. Един от протестиращите изрази мнението, че най-вероятно решението за военно подпомагане на Украйна ще бъде прието от българските депутати, но те са тук, за да им покажат, че не изразяват мнението на целия български народ.

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Граждани излязоха на Общобългарски поход за мир и неутралитет в различни градове в цялата страна. Те се обявиха против предоставянето на оръжие за Украйна. Една от демонстрациите е пред Народното събрание в София.

Малко след 18 часа протестиращите излязоха на пътното платно на площад „Народно събрание“ и така блокираха движението по бул. „Цар Освободител“.

Исканията на протестиращите са най-вече към българските депутати – за неутралитет и да не се позволява България да предоставя оръжия за Украйна.

Подобни демонстрации има в 11 града в страната, сред които Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Стара Загора.

Освен към българските депутати, протестиращите се обръщат и към евродепутатите. По техните думи Европа насърчава войната, вместо да работи за мир.

Според тях, ако България позволи военна помощ, ще стана страна в конфликта.

За протестиращите постоянното захранване на Украйна с оръжие отвсякъде не помага за край на войната.

Един от протестиращите изрази мнението, че най-вероятно решението за военно подпомагане на Украйна ще бъде прието от българските депутати, но те са тук, за да им покажат, че не изразяват мнението на целия български народ.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар