Протестиращи ресторантьори блокират ключови булеварди в Бургас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бургаските собственици на заведения излизат на протест днес. Техните искания са за нов план за справяне с кризата, в който не се споменава затваряне или ограничения в работно време на обектите.

Протестиращите ще искат и оставките на здравния министър Стойчо Кацаров, Данчо Пенчев, Ангел Кунчев и всеки, който е участвал в създаването на плана за действие за борба с К19.

Протестът се организира от “Сдружението на заведенията в България” и “Българската асоциация на заведенията”. Сборният пункт е на бензиностанцията при влизане в Бургас от София от 16.00 ч.

От общината съобщиха, че от този част ще бъдат затворени за движение булевардите “Транспортна, “Стефан Стамболов” и улица “Професор Яким Якимов”. Причината е пристигнало заявление в администрацията на общината към 14,40 часа за протестен митинг. Проявата е заявена от Сдружение на заведенията в България и като мотив са посочени предвижданите ограничителни мерки срещу бизнеса, които застрашават поминъка и икономическото благосъстояние на гражданите, съобщиха от общинския пресцентър.

Митингът ще се проведе между 16.00 и 20.00 часа, като приблизителният брой участници ще е между 1000 и 6000 души, според организаторите.

От общината заявиха, че са възможни евентуални проблеми в пътния трафик в посочения период.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар