Протестите ескалират! Денят започва с палаткови лагери пред Съдебната палата и Народното събрание

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Протестите ескалират! Два палаткови лагера ще бъдат изградени днес в София. БОЕЦ ще опънат палатките си пред Съдебната палата като форма на протест срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

Това ще стане в 15 часа. Заради тези намерения лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев беше привикан вчера в СДВР. Оттам са се опитали да го разубедят да не протестира по този начин. Георгиев е бил категоричен, че не само ще издигне палатки, но ще остане там до постигане на исканията. Той не изключва вероятността да бъде арестуван заради активната си борба срещу статуквото у  нас.

 

Продължават протестите  и на медицинските работници. Сестри, лаборанти, акушерки и фелдшери искат стартово възнаграждение от две минимални работни заплати и по-добри условия на труд. Този път те разпъват палатка пред Народното събрание, за да говорят с депутатите лично, след като исканията им не са чути от март месец. Според тях обещаните 950 лв. заплата в сектора все още не са факт. В момента липсват 30 000 медицински сестри в болничната сфера.

 

Фрог ще ви информира подробно за двата протеста!

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар