Протестите ескалират: Земеделци обмислят включване в протестите с колони от трактори

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Земеделски производители от различни краища на България обсъждат включване в антиправителствените протести с колони от трактори, съобщиха за АгроКлуб фермери, работещи в землища на Търговище, Омуртаг, Пловдив, Стара Загора и Хасково.
Основната причина за недоволството сред земеделските производители е изказването на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, че ще преустанови изцяло ползването на вода за напояване за нуждите на земеделието.
Заради сушата през последните 2 години, нивото на язовирите в цялата страна не може да се възстанови на обичайните нива, но земеделците посочват, че причината е основно в нерегламентираното източване и пускане на води към частни ВЕЦ-ове близки до властта. Те са категорични, че причината не е в използваната вода за напояване.
Планирано е до дни или няколко седмици напълно да се спре ползването на вода за земеделски нужди от почти всички язовири в България, които се използват за водоснабдяване на населените места.
Това е само част от скандалното изказване на ресорния министър, известен с прякора Ревизоро, който каза пред медиите, че не го интересува политическа кариера и така или иначе отива към пенсия.
Що се отнася до протестите Емил Димитров заяви: “Не може постоянно да се иска предсрочни избори. Не може да се блокира цял град и да се пречи на хиляди хора заради 20 човека с две палатки.”
Същевременно вчера само в София са протестирали според различни оценки около 20 000 – 25 000 души, а според други протестиращите са достигнали 40 000. Вчера бе най-големият протест досега, заради изтеклата поредна порция нови записи, които изкараха на улиците в цяла България хиляди, както и хиляди български емигранти по целия свят. Днес се очаква протестите в София да ескалират, според официална публикация на СДВР.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар