Протестите на българи в чужбина не стихват. ”Не сте сами” и ”Оставка” звучат от всички краища на света

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Българите по света продължават активно да подкрепят сънародниците си, които вече над 60 дни не спират да протестират и да искат оставките на премиера Бойко Борисов, на цялото правителство и на главния прокурор Иван Гешев. В деня на Съединението по цял свят отново бе изразена мащабна солидарност към тези искания и пак площадите на много градове бяха озвучени от викове „Не сте сами“ и „Оставка“.

Обединените и протестиращи българи по света се подготвят и за поредни масови демонстрации на 10 септември, когато в София се очаква да се проведе “Велико народно въстание ІІ”.

 

Много българи вече връчиха в европейските институции и представителствата на ЕК в различните градове писма, декларации, петиции с молба да се обърне внимание на случващото се в България. Те изразяват категоричното си възмущение от мълчанието на Европа спрямо корупцията и липсата на правосъдие у нас.

 

 

Ето някои от протестите на сънародниците ни в чужбина:

 

В Манхайм, Германия, сънародниците ни също отбелязаха Съединението на България. Те записаха клип-обръщение, в знак на подкрепа към протестиращите срещу правителството на Борисов.

 

 

Българите в Ню Йорк, САЩ, също не пропуснаха да заявят, че искат оставките на правителството „Борисов 3“ и главния прокурор Иван Гешев.

 

 

 

Сънародниците ни в Монреал, Канада, призоваха и „Не на насилието“

Българи в Хамбург още веднъж подкрепиха сънародниците си с „Не сте сами“.

 

Солидарност към протестите в България имаше още в Люксембург и Брюксел.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар