Протестите на живо: Ден 10 – дъждът не уплаши хората, те искат оставки /снимки и видео/

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Ден 10-ти от антиправителствените протести. Недоволството на десетки хиляди българи, освен в столицата и по площадите и улиците на малки и големи градове в страната, вече се вижда в много точки от земното кълбо.

Исканията са за оставки на премиера Бойко Борисов, който днес е в Брюксел, на главния прокурор Иван Гешев, който днес не се е показвал публично и на цялото правителство, което говори само от телевизора, но не и пряко с хората на улиците.

Протестът днес започна в 19 часа пред Президентството. Протестте продължавта в Пловдив, Варна, Бургас, Созопол и много други градове в страната.  През деня протести на българи имаше в Лондон,  Париж, Копенхаген, Мадри. Българи се събират в точи част и в Ню Йорк.

 

 

Огромната част от протестиращте са млади хора. Впечатляващото на тези протести е, че участниците в тях са и много креативни. Това се вижда от надписите на плакатите, които носят и всевъзможните колажи и карикатури, които очевидно са направили сами. Ето нещо от днес.

 

 

Много от младежите на площадите обаче не виждат перспектива за себе си в България, въпреки образованието си получено в чужбина. Други пък работят зад граница и са на протеста, защото желанието им да се върнат ги сблъства с невъзможността да намерят реализия тук. Младите хора искат промяна за да имат бъдеще те и децата им в родината.

.

Протестът вчера започна още в 17 часа и завърши с химна малко след 22 часа. Демонстранти с викове “Оставка” и “Мафия” имаше пред Съдебната палата, пред БНТ и в триъгълника на властта в София.

Как протече протестът вчера може да видите подробно ТУК.

.

.

.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар