Протестите срещу насилието в училища и детски градини продължават – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протестите срещу насилието в училища и детски градини продължават

iNews/Елена Коцева

Протестите срещу насилието над деца в училища и детски градини продължават. До момента такива се състояха в 9 от градовете. Следващите ще бъдат тази събота в Стара Загора от 11:30 часа в парк “Пети октомври” до шадравана, както и от 16:00 часа е в Хасково пред сградата на общината. В неделя пък протест ще има в Русе, също пред сградата на кметството от 11:30 часа, съобщиха организаторите от Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.

“Получаваме все по-голяма подкрепа от учители и директори, за което ние сме много благодарни. Вече са стотици писмата и обажданията от цялата страна от учители и директори, които получихме в подкрепа на нашата инициатива. Защото вече разбират, че ние предлагаме реални мерки за промяна към по-добра среда на работещите в образованието – мандатност на директорите, намаляване на броя на децата в групи и класове, увеличаване на заплатата на учителите, ранно пенсиониране”, коментират организаторите.

От там допълват, че всичко това се случва на фона на неработещите синдикати, които признават, че има проблем, но предлагат антистрес програма за учителите, следователно не мислят за подобряване на средата, а търсят начин да направят учителите да издържат на голям стрес. “Обръщаме се към учители и директори – заповядайте на протестите и ни подкрепете, ние не сме срещу вас, нашето желание е следващите ни предложения да изготвим заедно с вас”, казват още недоволните.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар