Протести пламват в цяла Европа. И Франция се надигна. ВИДЕО

Протести пламват в цяла Европа. И Франция се надигна. ВИДЕО

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След Германия, Холандия, Полша и Румъния протести на фермерите започнаха и във Франция. Вчера те блокираха магистралата А64 между Тулуза и Байон в двете посоки, пише Обективно, позовавайки се на Figaro.

Френските фермери засилват протестните движения в цялата страна, следвайки примера на германските и полските си колеги, отбелязва вестникът.

Югозападно от Тулуза около 200 фермери блокираха магистралата близо до Карбон в петък, след като решиха да лагеруват там през целия уикенд. Докато не се срещнем Габриел Атал, ще поддържаме блокадата си“, казва Жером Бейл, фермер от Монтескьо-Вълстър, в интервю за Le Figaro. Атал е новоназначеният премиер на Франция.

Трактори и камиони напредват към Букурещ да окупират парламента

Фермерите организираха акции в Тарн и От-Гарон в района на Окситания в южната част на страната. Те блокираха магистралата с купи сено и трактори. Земеделците настояват властите да признаят важността на тяхната професия и да променят селскостопанската политика на Франция, която ги прави неконкурентоспособни. Земеделските стопани са против вноса на селскостопански продукти, ограниченията за използване на вода за напояване, увеличаването на цените на дизеловото гориво и екологичните ограничения.

Ние сме в състояние да произвеждаме храни във Франция, но купуваме храни от чужбина, където използват пестициди, които са забранени у нас, въпреки че френската селскостопанска индустрия е една от най-здравословните. Ние изискваме уважение от държавата и с нас трябва да се съобразяват“, каза пред телевизия Cnews Жером Бейл, който организира блокадата.

През последните седмици стачкуват фермерите в Германия, Холандия, Полша и Румъния.

Повече от 10 000 протестиращи фермери участваха в демонстрация в правителствения квартал на Берлин, съобщи списание Der Spiegel.

Според правоохранителните органи десетки хиляди единици селскостопанска техника, с които демонстрантите пристигнаха в града, са блокирали ключови транспортни артерии на германската столица. Лидерите на протестите, които говориха от сцената, призоваха германското правителство да преразгледа плановете за премахване на помощите за дизеловото гориво и възстановяване на транспортния данък.

@workersright

Massive convoy of farmers protesting in Toulouse, France. FrenchFarmers Protests Strike Europe

♬ original sound – workers rights – workers rights


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар