Протестни палаткови лагери се появиха в кампусите на университетите в Оксфорд и Кембридж

Протестни палаткови лагери се появиха в кампусите на университетите в Оксфорд и Кембридж

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Студенти в университетите в Оксфорд и Кембридж разпънаха палаткови протестни лагери в университетските кампуси. По този начин те протестират срещу войната в Газа, предаде агенция ДПА, цитирана от БТА.

Срещу войната в Газа: Полицията разтури протеста и палатковия лагер пред Сорбоната (видео)

Подобен протестен палатков лагер беше създаден и във Висшето училище за ориенталски и африкански изследвания в Лондон.

В съвместно изявление инициаторите на протеста в Оксфорд и Кембридж казват, че не могат да приемат “съучастието на техните университети в израелските военни престъпления срещу палестинския народ”. Протестиращите настояват двата университета да разкрият професионалните и финансовите си връзки с Израел и да се разграничат от свързани с Израел организации.

Протестни палаткови лагери и окупиране на висши училища в знак на протест срещу войната в Газа има в САЩ, Канада, Мексико, Франция, Австралия, като на места полицията се намеси, за да разчисти лагерите.

Същевременно Колумбийският университет в Ню Йорк отмени основната си церемония по дипломиране на студентите след вълна от пропалестински протести в кампуса му, предаде Ройтерс.

Отмяната е от съображения за сигурност. Вместо голямата церемония ще се проведе по-малко събитие. Обикновено на главната церемония по дипломиране в университета присъстват над 50 000 гости.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар