Протестът ще победи! Той не се измерва в часове и дни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протестът ще победи, той не се измерва в дни и часове, за да се докаже неговия успех. Това сподели в социалната мрежа Фейсбук репортерът на 7/8 тв Станислав Балабанов. Той е един от журналистите, които следят от близо всичко, което се случва в демонстрациите с искане на оставките на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев още от самото им начало.

Балабанов е твърдо убеден, че в държавата има твърде много недопустими неща, заради които всеки има право да протестира. Ето пълният текст на коментара му:

„Протестът не е нечия собственост. Той не се измерва в часове и дни, за да докаже успешен ли е или не. Протестът е заложен във всеки един от нас като начин за
несългасие и изразяване на гражданска позиция.

Докато мишките пируват по националните телевизии, защитавайки корумпирания, корпулентен, модел на управление протестът е важен защото:

Недопустимо е да гледаме танцът на братята роми в празното болнично отделение при положение, че има опашки пред вратите.

Недопустимо е да се завишава бройката „положителни” с хора, които дори не са си направили тест.

Недопустимо е да продължава гаврата с медицинските сестри и лекари, които работят за жълти стотинки.

Недопустимо е да чакаш 4 часа линейка, заради недостига им за сметка на милиардите изхарчени за стари изтребители и свалените дипломатически гащи в интерес на големите играчи.

Недопустимо е, повече от две години, майките на децата с увреждания да са на палатки в центъра на София, защото никой не ги чува. Имате ли представа как изглежда животът им?

Недопустимо е новият бюджет, нашите пари, да са предизборни.

Недопустимо е премиерът да го играе спасител за бизнеса, при положение, че по време на първата вълна от Коронавирус през март повечето хора не успяха да получат дори и кредити.

Недопустимо е ремонтът на асфалта по пътища и магистрали да излиза по – скъпо от строежа.

Недопустимо е зам. председател на Парламента да е Валери Симеонов, при положение, че и съдът доказа, че е в конфликт на интереси.

Недопустимо е да си ПКП. Заради достойнството и честта…

Недопустимо е и да си плащаш с пистолет и кюлчета.

Затова е и протестът. И той ще победи!“

Frognews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар