Протест в Братаница заради убитото дете на пешеходна пътека

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Близки на загиналото 8-годишно момиченце, блъснато на пешеходна пътека в Братаница, и местни жители на пазарджишкото село излязоха тази вечер на мълчалив протест на главната улица, където стана фаталния инцидент. Детето бе ударено от служебен автомобил на МВР-Пазарджик.

Хората направиха сърце от свещи и поставиха в него детски сандалки и цветя. А надпис на него гласи: “Шофирайте така, сякаш всяко дете на пътя е ваше!”.

Семейството е в шок и ще търси справедливост. Хората недоумяват защо полицейският служител не е изчакал спрените пред пешеходната пътека коли, а ги е изпреварил с висока скорост.

“Това е бъдещето на България и всички трябва да бъдем доста по-отговорни на пътя. Независимо дали сме полицаи, или обикновени граждани. Моля всички шофьори да бъдат малко по-внимателни”, каза Соня Тодорова, която е жител на селото.

Снимка: bTV

По-късно пътят Ветрен дол – Братаница – Звъничево беше блокиран за около 20 минути.

Снимка: bTV

Кметът на Братаница Георги Спасов каза, че напрежение в селото няма.

“Просто нещата са така, че движението минава от тук – пътят от Септември до Звъничево е отбит, целият трафик минава през Братаница. Молбата на жителите на селото е – колкото може да има присъстващи контролни органи, да се контролира движението”, обясни кметът.

Колата, която блъсна 8-годишното момиченце

Снимка: bTV

Тежкият инцидент стана около 11.40 ч. на главната улица в селото. Според очевидци, колата се движела с над 90 км/ч.

Мястото, където детето е блъснато

Снимка: БНТ

Шофьорът изпреварил други два автомобила, които спрели на пешеходната пътека, за да дадат път на две деца да пресекат – на 8-годишното момиченце и по-малкото му братче. При удара колата е излязла от пътното платно и се ударила в пътен знак.

Служебният автомобил на МВР, с който е блъснато детето

Снимка: БНТ

Свидетели оказват първа помощ на детето.

Детето е транспортирано в Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик в много тежко състояние и за съжаление то е починало.

Шофьорът е служител на регионалната дирекция “Борба с организираната престъпност” в Пазарджик. Пред полицаите обяснил, че бърза за оперативка.

Резултатите от пробите за алкохол и наркотици на водача още не се оповестени. Той е задържан за 24 часа.

От Окръжна прокуратура – Пазарджик, съобщиха, че е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на дете. Предстоят разпити на свидетели, както и назначаване на автотехническа и съдебномедицинска експертизи.

Към 16 ч на същото място в селото се случи втори инцидент – между учебен автомобил и мотоциклет, който се размина само с материални щети.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар