Протест пред МВР настоява мигрантите да стоят само в бежанските центрове (снимки)

Протест пред МВР настоява мигрантите да стоят само в бежанските центрове (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Граждани се събраха на протест пред МВР в София заради зачестилите случаи на насилие от страна на имигранти в столицата, съобщава агенция Булфото.

Сред организаторите са младежката организация “Младежи за България” и Клуб “Родолюбие и отечествознание”, а протестът се провежда под надслов “Вън мигрантите от България”. В същото време на протеста, обявен за граждански, бяха забелязани и политици – като евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки.

Още снимки вижте тук>>

Протестиращите настояват мигрантите да стоят по бежанските центрове, а не да се разхождат свободно в централната част на столицата.

Протестиращите са допуснати да преминат от градинката на църквата “Свети Седмочисленици” до сградата на МВР, като организаторите на протеста призовават той да бъде мирен и да не се проявява агресия към хората на протеста, и към полицейските служители, съобщава агенция “Фокус”.

По-рано днес вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че вече има задържани и за двата случая на насилие в София, които станаха обществено достояние, след като бяха публикувани видеоклипове първо в социалната мрежа.


Снимка: Булфото

Министърът заяви, че не става дума за прояви на расова основа, а за личен конфликт между познати, като един от задържаните е българин, криминално проявен. Арестувани бяха двама чужденци – 24 г. от Египет и 20 г. от Сирия за нападението над двете непълнолетни момчета и момиче на бул. “Витоша” на 6-и срещу 7-и март.


Снимка: Булфото

Засиленото полицейско присъствие от екипи на СДВР и Жандармерията е с цел недопускане на нови прояви на насилие, както срещу български граждани, така и срещу чужди – независимо дали са със статут на бежанци или туристи, подчерта вътрешният министър.


Снимка: Булфото

“Важно е да отбележа също, че за реда в бежанските центрове (какъвто е и този в кв. “Овча купел”) се грижи частна охранителна фирма, наета от Държавната агенция за бежанците( ДАБ). Въпреки това за спокойствието на всички граждани, живеещи в районите, където са изградени такива центрове, МВР е осигурило засилено полицейско присъствие”, уточни Калин Стоянов.


Снимка: Булфото


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар