Протест пред президентството днес: Нека не позволяваме проучвателният мандат да бъде изнесен за поругание

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Протестиращи се събират през сградата на президентството днес, час пред държавният глава Румен Радев да връчи първия мандат за съставяне на правителство на политическата партия на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

„Братя и сестри – българи, числящи се към Братството на почтеността, днес в 16:00 ч. пред президентството се събираме всички протестирали от 9-ти юли м.г., та до ден днешен, за да кажем „НЕ!“ на подмяната и да не позволим от сградата на Президентството да бъде изнесен за поругание проучвателният мандат на държавния глава за съставяне на правителство“, става ясно от позиция на протестиращите.

„Заедно сме силни!

Всички на площада и да покажем, че в България вече има гражданско общество!“, зоват те.

Тази сутрин президентът обви, че днес от 17:00 часа ще връчи мандата на първата политическа сила след изборите на 11 юли.

„Виждате, че конструктивният диалог се разпада. В тази ситуация вместо диалог, се чуват атаки срещу служебните министри, които съвсем доскоро бяха увещавани да останат в редовния кабинет. България е изправена пред предизвикателства, които изискват час по-скоро да имаме редовно правителство. Време е българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите. Затова ще връча проучвателния мандат на партия „Има такъв народ“ днес от 17.00 часа. Оттам нататък действаме по процедура“, заяви държавният глава.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар