Протест спря движението кръстовището на булевардите “Г.М. Димитров

Протест спря движението кръстовището на булевардите “Г.М. Димитров” и “Драган Цанков”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трети пореден ден жителите на столичния квартал Мусагеница блокираха кръстовището на булевардите “Г.М. Димитров и “Драган Цанков” в знак на протест срещу презастрояването в района. Акцията бе насрочена за 18,30 часа.

Жители на столичния квартал “Младост 1” спряха в 19 часа движението на автомобили в знак на протест срещу застрояването и изграждането на 8-етажни сгради, съобщи БНР.По бул. “Климент Охридски” в близост до метростанция “Г. М. Димитров” движението бе спряно. Протестиращи скандираха “Мафия” и настояваха за реакция от страна на СО. Протестиращи казват, че искат градинки а не бетон.


Във вторник вечерта те направиха жива верига около кръстовището и в продължение на 15 минути не позволяваха на автомобилите и автобусите на градския транспорт да преминават през кръстовището.

Протестиращите недоволстват, че Столична община разпродава общински терени на частни лица и утежнява ситуацията в квартала, в който има десетки реституирани имоти. Два от вече бившите общински имоти се намират в близост до бул. “Климент Охридски” и върху тях има десетки дървета на възраст между 40 и 80 години.


Снимка: Facebook/група ж.к. Мусагеница

Гражданите настояват вместо на тях да се строи, те да бъдат включени в “Зелени системи”, тъй като представляват естествен щит за квартала срещу шума и замърсяването от двата големи булеварда. Организирали са и подписка, която предстои да бъде входирана в СО. От ръководството на район “Студентски” ги подкрепят.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар