Проучване: 58 процента от българите са убедени, че коронавирусът е конспирация – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българите вярват най-много в конспирации за COVID-19. Това сочи проучване на “Галъп Интернешънъл” сред 28 държави от 4 континента. От всички участници в проучването сънародниците ни са най-подозрителни към произхода на заразата. 58% от тях смятат, че коронавирусът е създаден умишлено като биологично оръжие. Тази теория подкрепят и в Еквадор и Палестина. На другия полюс пък са босненците, като едва 16% от тях са на мнение, че COVID-19 е лабораторно създаден. 18% от англичаните и японците също не вярват в умишленото разпространение. 

Мнозинството от българите смятат, че заплахите от COVID-19 са преувеличени. 72 на сто от анкетираните са на мнение, че опасността не е голяма. Това нарежда страната ни на трето място по скептицизъм, след Босна и Херцеговина и Северна Македония, съобщава Bulgaria ON AIR.

В рамките на няколко месеца стотици конспиративни теории заляха интернет пространството. Според една от тях заразата може да се лекува чрез консумацията на метилов алкохол. Според друга 5G мрежите са източник на инфекцията. А най-широко застъпената е, че вирусът е създаден в лаборатории.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар