Професия “Инфлуенсър” представя Моника Митева

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Владея испански, английски и донякъде френски, който мисля да доразвия възможно най-скоро. Сертифициран екскурзовод съм, но не съм практикувала тази професия”, открито споделя Моника Митева пред Бисер Кунчев и продължава:

“Истинският “инфлуенсър” трябва да мисли за аудиторията си, да и показва всички аспекти и да бъде честен. Много инфлуенсъри, които пътуват, използват фотошоп за “подобряване” на фона, както и кадри, които са подготвяни с часове, което създава нереалистична представа у хората за дестинацията. Разбира се, снимките и видеата трябва да са красиви и естетически издържани, за да радват публиката, но това не означава да се преобразява самото място и изживяване.”Коя е тя?


Казвам се Моника Митева, на 24 години, от София. Средното си образование изкарах в 164 ГПИЕ “Мигел де Сервантес”, след което завърших Университета за национално и световно стопанство със специалност “Бизнес икономика”. Владея испански, английски и донякъде френски, който мисля да доразвия възможно най-скоро. Сертифициран екскурзовод съм, но не съм практикувала тази професия. Още щом завърших испанската гимназия, започнах да работя в Телъс като специалист обслужване на клиенти на испански и английски език. През годините съм била в различни проекти в компанията. Занимавала съм се и със странични дейности, но основната ми работа винаги е била в Телъс.

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Нещата се случиха без да съм ги планирала. Обичах да пътувам от малка, а с времето се появи и страстта да запечатвам моментите от всяко приключение. С всяка нова посетена дестинация придобивах все повече опит в организирането на екскурзии и доста приятели и познати започнаха да ме търсят за съвети. Така реших да давам информация за пътуванията си и да качвам повече снимки и видеа от местата, които посещавам. Това се хареса на хората, защото могат да изживеят дестинациите заедно с мен и да ги накарам да се пренесат на тези места дори от вкъщи. Да мога да накарам някого да помечтае или дори да планира пътуване, благодарение на снимките и съветите ми, е прекрасно!

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

Според мен много хора приемат тази дума като нещо лошо, заради хора, които злоупотребяват с влиянието, което имат върху околните. Истинският “инфлуенсър” трябва да мисли за аудиторията си, да и показва всички аспекти и да бъде честен. Много инфлуенсъри, които пътуват, използват фотошоп за “подобряване” на фона, както и кадри, които са подготвяни с часове, което създава нереалистична представа у хората за дестинацията. Разбира се, снимките и видеата трябва да са красиви и естетически издържани, за да радват публиката, но това не означава да се преобразява самото място и изживяване.

Инфлуенсърството със сигурност може да бъде професия, стига практикуващите го да са искрени и наистина да могат да бъдат от полза на аудиторията си.

Кои български и световни инфлуенсъри ти правят най-добро впечатление и с какво?

Има доста български инфлуенсъри, които ме вдъхновяват с естественото си поведение и вниманието към всеки детайл от съдържанието, което качват.

Трупането на последователи безспорно е голяма страст и показва одобрение на това, което правиш. Развивайки своя личен бранд, какви са следващите ти цели и какви резултати очакваш?

Трупането на последователи никога не ми е било главна цел, но разбира се, е приятно да видиш, че това, което създаваш като снимки, видеа, информация, се харесва на хората. Надявам се да продължавам да бъде от полза на аудиторията си и да “посетим” заедно още много дестинации!


Снимка: Личен архив

Когато потребител купува от продукт, който ти рекламираш, това според се случва заради неговите качества или заради теб самата?

Продуктите и услугите, които представям, са само такива, които аз самата бих избрала за себе си. Така че съм спокойна, че дори някой от последователите ми да ми се довери на сляпо, няма да го подведа. Опитвам се да давам пълно описание и обективно мнение, за да могат потребителите да преценят дали продуктът отговаря на нуждите и исканията им.

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

Напълно е възможно човек да има и друга професия освен тази, но трябва да може доста добре да организира времето си. Нужна е отдаденост и желание, за да можеш да отговориш на всеки един от аудиторията си, да създаваш качествено съдържание и да планираш пътувания. Когато харесваш това, което правиш, усилията, които полагаш, не ти тежат и можеш да вършиш качествено работата си и на двете места.

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Искам да остана вярна на себе си и на стила, който съм си изградила на пътуване, снимане и представяне на съдържанието, което съм създала, пред аудиторията. Мисля, че ако си такъв, какъвто си, ще е доста по-лесно да продължаваш да даваш на хората това, за което са те последвали първоначално.


Снимка: Личен архив

Какъв е най-интересният продукт, който би желала да рекламираш?

Силно се надявам да мога някой ден да работя съвместно с някой от прекрасните хотели, намиращи се на мечтани дестинации, на чиито чар съм имала възможността да се любувам само на снимки. Бих се радвала да мога да покажа на аудиторията си такива приказни места през моя поглед.

Има ли продукти, които не би рекламирала и защо?

Определено има продукти, които не бих рекламирала. Всъщност вече ми се е случвало да отказвам на марки, за които съм счела, че не биха били от полза на последователите ми, а дори обратното. Продукти, които самата аз не съм изпитала, не харесвам, не бих използвала или биха навредили по някакъв начин (психически или физически), не трябва да бъдат промотирани. Както споменах и преди, трябва да сме полезни за аудиторията си и да сме честни към тях, без фалшиви представи и обещания.

Къде се виждаш след 10 години професионално?

Целта ми в професионален план е да създам собствен бизнес. Имам доста идеи в различни насоки и се надявам с времето да мога да визуализирам и усъвършенствам плана си, за да постигна мечтата си.


Снимка: Личен архив

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

Вече съм получавала въпроси от чужденци относно България. Надявам се да съм успяла да ги убедя, че определено има защо да посетят родината ни. Природните ни забележителности, както и богатата ни история, създават огромен интерес. С постовете, които споделям от преходите, които правя често, показвам едно от най-големите ни предимства – а именно неповторимата ни природата. Бих им обещала много такива гледки, вкусна храна, богата култура и традиции. България има много какво да предложи и според мен не е ракламирана достатъчно и по правилния начин, за да бъде представена в пълната си светлина.

Финално – ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

Ако обичате да пътувате и да изживявате нови емоции, нека ви покажа света през моите очи!

Всичко от Професия “Инфлуенсър” >>


Снимка: Личен архив

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар