Професор Николай Слатински: Борисов, с неговите комплекси и характеропатии, е присвоил цялата държава – Гледна точка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Професорът по международна и национална сигурност – д-р Николай Слатински, атакува остро премиера Бойко Борисов, след като днес стана ясно, че ваксинацията с Астра Зенека първоначално е спряна след еднолична заповед на министър-председателя.

ЕТО КАКВО НАПИСА ПО ТЕМАТА ПОПУЛЯРНИЯТ ПРОФЕСОР:

Винаги ми е било интересно (както и любопитно) да зная как се вземат и документират жизненоважни решения у нас по времето на ББ.

Казва се, че ББ разпоредил това или онова. Говоря и за иди ми-дойди ми с работата на ресторанти и молове, и сега за Астра Зенека, и за сто хиляди други неща през тези 10 години… Той по телефона ли го е наредил? На базата на каква експертиза? По препоръката на кой съвет? В изпълнение на коя стратегия? След заседание на коя институция? В съответствие с коя процедура? В съгласие с кой закон? Къде стои неговият подпис? Как определя правомощията? Как разпределя отговорностите?

Все пак не сме под еднолична диктатура, не сме при автокрацията на един владетел, не сме средновековна монархия, не сме древноримска империя, не сме древногръцка тирания…

Защото излиза, че цялата ни държава, с нейната сложна институционална архитектура, с нейната сложна законова система от норми и процедури, е присвоена от едно-единствено лице, а цялото наше общество, цялото ни народонаселение е функция на комплексите и характеропатиите, страстите и сластите, импровизациите и хрумванията, импулсите и пърносигналните реакции на един-единствен човек.

Такова чудо, такава изложеност на течението на личностните деформации и дефекти, такава зависимост от своеволието, такъв риск от неадекватни и взаимноизключващи се еднолични решения, такава подлвластност на любителски волунтаризъм и капризи на супер-его не е имало нито при Цар Борис III, нито при Тодор Живков… Камо грядеши, народе български???

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар