Проф. Александър Маринов: Ако не се направи праителство, отиваме на избори – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проф. Александър Маринов: Ако не се направи праителство, отиваме на избори

Стоп кадър, НОВА

През юли няма как да има избори, а и никой не иска избори през август. Така че ако не се състави правителство сега и се наложи да се направят избори, то те най-добре би било да са през септември.Това обяви шефът на Стратегическия съвет на президента Румен Радев и съветник на служебния премиер Гълъб Донев – проф. Александър Маринов, , в “Тази сутрин” по БТВ.


Никой не иска да управлява наистина и да носи отговорност в такава ситуация, коментира той. И посочи: “Месец парламентът не е свършил един грам полезна работа, всичко друго са технически условия – да се избере председател и др.”, 

Маринов предупреди, че ще става все по-трудно на държавата да обезпечава необходимите публични плащания, тъй като след 10 юни е много вероятно да няма действат бюджет.

“Разходите са чувствително повече от приходите”, заяви още Маринов. 

Много бих искал да има редовно правителство, България се нуждае. Към този момент обаче е малко вероятно да бъде съставено правителство, заключи професорът.

Ако бъде освободен главният прокурор, кой ще избере новия, какво ще се случи с Висшия съдебен съвет, попита той. 

Стратегът на президента коментира и че в конституцията няма срок, в който държавният глава да трябва да подпише указ за нов главен прокурор.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар