Проф. Ал. Дугин: Руският народ не разбира защо в България има русофоби

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Александър Дугин е световно известен философ и политолог, професор в Социологическия факултет на Московския държавен университет, както и официален съветник на руския президент Владимир Путин.


Мечтата му е силна Русия в обединена Евразия. Европа и Азия за него всъщност са един континент, който изкуствено е бил разделен от западните „демократи“. Затова Александър Дугин си представя бъдещето само като философско, културно, икономическо и политическо обединение на Европа и Азия в един общ континент – ЕврАзия.

Във всички свои изказвания, Александър Дугин отделя специално място за България. България и Русия са две братски страни, защото още от самото си създаване са тръгнали по един и същ път. Те имат един обща, велика и демократична, кирилска писменост, създадена от светите братя Кирил и Методий, които професор д-р Дугин смята за славяни от прабългарската езикова група.

В Русия всички са българофили – и консерваторите, и неолибералите. Затова за руския народ е абсолютно непонятно защо в България има русофоби, споделя Дугин.

Последните 28 години са убедили професора, че русофобията и русофобите са дело на Запада.

Именно те, за свои частни имперски интереси, насъскват европейските и азиатските народи едни срещу други. Вярвате ли че ако не бяха изкуствено разделяни, двете Кореи досега нямаше да са се обединили, пита риторично проф. Дугин.

ВИЖ ИНТЕРВЮТО С ПРОФ. АЛЕКСАНДЪР ДУГИН ТУК! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар