Проф. Ангелов готов да се ваксинира първи срещу COVID-19 у нас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Здравният министър проф. Костадин Ангелов е готов да бъде първият ваксиниран в страната срещу коронавирус.

“Днес ще се реши как да се подходи и ще бъде решено кой ще бъде първият ваксиниран”, обясни министърът в центъра на София Франс Ауто, където той предаде на центровете за спешна медицинска помощ в Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, Сливен и Стара Загора ключовете на 20 нови оборудвани линейки.

Автомобилите са закупени в изпълнение на проект BG16RFOP001-4.001-0001 “Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ”, финансиран по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020.

Министър Ангелов обяви, че вярва във ваксината и ваксинирането като достижение на науката. “Трябваше да проучим всички факти за новия щам и дали ще компроментира антигенните тестове. Няма да бъдат компроментирани. Ваксините пристигат в София, ще бъдат съхранявани в “Бул Био”, първата пратка ще бъде символично количество. Искаме да покажем, че всички държави членки в един ден ще направят ваксинация на различни категории от населението съгласно плановете”, обясни той и допълни, че ваксините ще бъдат пренесени във фризерите на няколко РЗИ-та.

“Едновременно ще започне ваксинирането в три големи града”, каза проф. Ангелов.

“В момента продължават български медици да проявяват желание да се включат в списъците на ваксиниране. Това е постижение”, каза още той.

“Ще бъдем солидарни с партньорите от ЕС. Първото количество ще бъдат по предварителни данни ще бъдат 9750 дози, като това са необходими за ваксинирането на около 4300 граждани. Създали сме денонощен режим на работа, за да осигурим логистиката”, обясни още той.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар