Проф. Анна Кръстева: Високото в българския дух – творците, направиха на пух и прах опорките на властта

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Високото в българския дух – творците, направиха на пух и прах опорките на властта. Младите хора са другият стълб. Диаспората е изключително активна и говори със същия глас. Това каза проф. Анна Кръстева по БТВ.

Относно доклада на ЕК, тя обясни: „Има взаимовръзка-тези, които имат системни проблеми със върховенството на закона, те имат и проблем с корупцията.  Много е важно в какафонията от гласове да открием твърди структури-коалицията на критиката и граждаемостта. Ендемична корупция нарече доклада на Държавния департамент на САЩ.

https://www.santebg-online.com/

Докладът на ЕК беше по-критичен от предишните. Очаквам ярка и обоснована критичност в ЕП. Колкото повече се замита проблема, толкова повече се доказва, че за управляващите европарите са по-важни от върховенството на закона. Сега ще видим дали констатациите ще бъдат коригирани или отново ще забравим. Тези доклади са за да вървим напред.

Ирина Недева от АЕЖ допълни темата:

Важно е какво ще се случи днес на дебата. Правителството каза, че дебатът е обективен и положителен. Ще видим доколко правителството би могло да бъде критично към себе си.  От АЕЖ смятаме, че ЕК много точно е видяла тежкото състояние на медиите. Проблемът със собствеността е ключова. Петък представяме новата анкета. Едно е да питате собствениците на медии дали са свободни, а друго е да питаме журналистите. В нашата анкета е видим проблема с  натиска. Тежката констатация е връзката между политици и медии.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар