Проф. Велислав Минеков е новият шеф на Художествената академия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Професор Велислав Минеков е новият шеф на Националната художествена академия. До рокадата на поста се стигна, след като проф. Николай Драчев подаде оставка като ректор по време на заседанието на Академическия съвет вчера.

Причината бе, че над 200 преподаватели и служители в Националната художествена академия останаха без заплати през ноември и декември. Ректорът твърдеше, че причината е в малкия бюджет на учебното заведение и многото разходи.

Просветният министър Красимир Вълчев отговори, че парите са отишли за ремонти и че министерството не може да отпусне още средства.

„Благодаря на всички колеги и студенти, които предложиха и гласуваха кандидатурата ми за ректор на Академията. Би било чудесно да управляваш фалирало предприятие. Настоящият банкрут и мизерия дължим единствено на Министерство на образованието и тенденциозното поведение на неговия министър. Жалко е, когато има колеги, готови да подарят нашата автономия срещу обещания за мизерна власт и гаранция за добро самочувствие.”, каза Минеков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар