Проф. Велислав Минеков: Знам кой пусна списъка на проектокабинета, верен е на 33%

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Списъкът с потенциални министри в евентуален бъдещ кабинет на „Продължаваме промяната“, Има такъв народ“, БСП и „Демократична България“ е пуснат от човек, който иска да се самопредложи и да си вдигне акциите“, каза министърът на културата проф. Велислав Минеков пред ТВ+.

Черновата на кабинета с новите министри - ето кои са имената

По думите му на този списък може да се вярва не повече от 33%.

Служебният министър на културата каза, че за по-голяма достоверност са поставени имена, които са познати и очаквани, и други, които никой не е чувал. Попитан дали ще бъде и в следващия кабинет, той отвърна, че е имал разговори за оставане на поста, но те са деликатни и не пожела да влезе в подробности.

За проф. Минеков всеки бъдещ министър трябва да е със здрав характер, силен дух и въоръжен с кураж. „Трудно е, защото всички свикнаха да живеят под масата“, обобщи той.

В последните дни до медиите стигна проект за коалиционно споразумение според което постовете в бъдещия кабинет ще бъдат разпределени в съотношение 10:4:4:3 между партиите в зависимост от тяхната представеност в парламента. В публичното пространство се появи и списък, който посочва министри за всички министерства без едно – на земеделието. Част от посочените хора потвърдиха, други все още отказват коментар.

По-рано стана ясно, че лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев са отишли на спешна среща в партийната централа на „Демократична България“, след като формацията на Христо Иванов и Атанас Атанасов е изненадала ПП с искания за промени на споразумението за четворната коалиция.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар