Проф. Велислав Минеков: Свободата на медиите заслужава извънредно заседание, но защото нямаше, когато спря сигналът на БНР и когато биха деца и журналисти пред парламента

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Свободата на медиите заслужава извънредно заседание, но защото нямаше, когато спря сигналът на БНР и когато биха деца и журналисти пред парламента. Това каза министърът на културата Велислав Минеков по време на изслушването си за „Труд“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Сравнявате ме с Бойко Рашков. За мен това е чест, за мен това е награда, аз ви благодаря. Като министър в парламентарна република съм напълно съгласен, че свободата на медиите заслужава извънредно заседание“, каза още Минеков.

Министърът попита като гражданин и министър защо не е имало извънредно заседание, когато е бил спрян сигналът на БНР, който не е спирал по времето на Втората световна война.

„Защо нямаше извънредно заседани на Народното събрание, когато МВР и ГДБОП изземваха сървъри и техника на фалиралата ТВ7?“, заяви още Минеков.

Минеков попита защо не е миало извънредно заседание , когато в ефир Валери Симеонов е заплшвал журналисти. „Защо нямаше извънредно заседание на Народното събрание, когато в рамките на часове бе свалено предаването на МИлен Цветков и карикатурите на Чавдар Николов бяха изтрити. Защо нямаше извънредно заседание на Народното събрание, когато БНТ излъчи фалшива новина. Защо нямаше извънредно заседание на Народното събрание, когато издания като „Прас – Прес“ бяха поставени в ъгъла.

Той попита защо не е имало извънредно заседание, когато пред парламента са биели деца и журналисти по време на летните протести от миналата година.

Деница КИТАНОВА

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар