Проф. Георги Момеков изненада: Целта не е да лекуваме болните, а да предпазим здравите!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Хората трябва да се оставят в ръцете на специалистите. Целта е да предпазваме здравите, а не е да лекуваме болните.

Това заяви пред БНТ проф. Георги Момеков, преподавател по фармация и фармакология в Медицинския университет.

Едва ли точно хининът ще ни спаси, допълни проф. Момеков.

Той обясни, че има много вирусни инфекции, които познаваме отдавна и за които няма етиологично лечение. Това не пречи на медицината да се справи с тях. Той призова да филтрираме всички сензационни неща.

И СЗО, и европейската, и американската агенции по лекарствата не са ентусиазирани от това, че хлорохинът ще ни спаси. Все още няма данни от рандомизирани проучвания. Няма данни от същински експеримент. На този етап се работи с подръчни средства, обясни професорът, цитиран от blitz.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че професорът е на напълно погрешна позиция като казва, че целта на медицината била не да лекува болните, а да предпази здравите.

Нека му припомним лекарската клетва. А също и неоспоримият факт, че целта на медицината във всички времена винаги е била двояка. От една страна да предпази здравите, а от друга да излекува болните.

И това е още по-актуално при тази зараза, понеже виждаме, че в света се инфектират стотици хиляди хора. Заразата пълзи бързо. И понеже, при това положение, болниците не могат да поемат всички, трябва да се осигури на хората възможност да се лекуват в домашни условия.

Затова правителството трябва да  внесе и произведе  адекватни лекарства. А такива има, както показва практиката в Китай и Русия. Засега, обаче, властта се ограничава само до въвеждане на рестриктивни мерки. А лекарства, с които да лекуваме хората все още няма. Нито произведени, нито закупени от чужбина.

Няма смисъл да повтаряме, но тази пандемия показа, че ЕС ликивидира не само икономиката ни, но и фармацевтиката. И сега се оказа, че хиляди ефективни социалистически лекарства, като аналгин-хинина например, са спрени от производство, а заводите са унищожени. За да може да се продават чуждите лекарства, част от които се оказаха и с ниско качество, като храните, с които ни заливат. И на преден план отново излиза въпросът защо властта още изпълнява заповедите на Брюксел?! А и защо въобще стоим в този „съюз“, който не е съюз, а някаква робовладелска форма на отношения между господари и васали?!

Ето това е факторът, който ни унищожава. Затова попадаме и в ръцете на такива „лекари“, които не искат да лекуват болните, а да предпазват здравите.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

източник: http://istinata.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.