Проф. Даниел Вълчев: Работата е на залез и стаята ще бъде проветрена

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Навреме приключи работата на 45-тото Народно събрание. Ако този парламент се беше забавил, господин Борисов щеше да ги е сготвил всички до есента. При управлението на ГЕРБ се утвърди един различен маниер – тип схващане за мъжествеността, че не трябва да се съобразяват с правилата. Работата е на залез и стаята ще бъде проветрена.

Това заяви в ефира на bTV бившият образователен министър и декан на Юридическия факултет в Софийския университет проф. Даниел Вълчев.

 

По думите му ясен знак за продължителността на този парламент е бил даден още с избора на председател на Народното събрание. Станало е ясно, че никой няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, а всичко останало би било напразен опит.

 

“Хубаво казват, че близо 19 милиона лева излизало това Народно събрание. Ами тогава да питам – те защо се мотаха една седмица и не върнаха веднага мандата? Щяха да са спасили милиони на данъкоплатците. Но проблемът изобщо не е такъв. Реакцията на Борисо ви ГЕРБ беше очаквана. В началото започнаха със съблазняване – “Ще направим правителство, то ще е много хубаво. Ето, предлагаме ви нови хора”. Видя се, че това няма да се случи и започнаха със заплахи: “Ще видите вие. Ето – мигранти, няма да има пари за пенсионерите”. Това не проработи. Третата фаза е смирението – приеха тежката съдба, че народът не ги разбира, ще се явят на избори и така…”, коментира още Вълчев.

Той отхвърли категорично спекулациите, че ще бъде посочен за премиер в служебният кабинет на Румен Радев.

 

“Маниерът на управление при ГЕРБ е коренно различен. Тук има тип схващане за мъжествеността, която да не се съобразява с правилата. “Откъде накъде ще давам мигач, за да видят къде отивам?”. Порастването в йерархията в момента зависи от близостта ти с някого. Това българите го отхвърлиха и се надявам, че няма да се върне скоро”, коментира още проф. Вълчев.

 

Той прогнозира загуба на гласове за Борисовата партия в контекста на променени изборни правила и администрация и общото политическо позициониране. Парламентът обаче ще бъде с подобен облик и това значи, че “няма да има забранени коалиции” – “Народът е казал – седнете на масата и се разберете”.

 

“Според мен ГЕРБ ще направят три неща. Ще се опитат да покажат, че изборите са нелегитимни. Вероятно ще се опитат да са по-кротки. Ще направят и дълъг списък за това, което са направили за народа, а той, уви, не ги разбира. Работата е на залез и стаята ще бъде проветрена”, посочи Вълчев.

 

Той още веднъж се обърна към здравните власти заради затворените университети:

“Проблемът не е, че университетът е затворен. Разумни хора сме. Но в момента се получава следното – училищата работят с леко скърцане, големите ученици са долу-горе на годините на нашите студенти. Не може да се говори за нищо разумно от гледна точка на приоритетите – казина, дискотеки, ресторанти са отворени. Може да има конгрес в университета със студентите, но не можем да ги учим. Баба ми не е ходила на тиймбилдинг и България все пак се е развивала. Много важно е за българина да има казино и тиймбилдинг…”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар