Проф д-р Георги Чернев: ʺМладен Маринов взе да си признава за грешките! Това обаче не е баница с късмети!ʺ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проф Чернев, министърът  Младен Маринов и назначената от него комисия потвърждават неправомерното назначение на обозначената вече в пресата ʺпарашутисткаʺ  Соня Марина без конкурс в МВР болница?  С това на практика той признава и за неправомерното  отстраняване на предишния началник на  клиниката за същия този период? Това не сте ли вие? Договотът й е бил на практика невалиден?

 

Така е. Конкурс няма и до ден днешен. Договорът е променен едва 7месеца по-късно, е след като разбират, че са правно уязвими.  Назначението й  било неправомерно, както и на практика и отстраняването ми. Но шуробаджанащината е позната не от сега. Дори има описани случаи и в древността.  Но се възприема като нещо нормално. Сега са оправени документите, но за периода от 11.2019 до 4 май, 2020 ,  на практика това е било неправомерно и тя не е била ръководител. Направено е умишлено и са знаели прекрасно какво вършат.

 

 

Ние сме страната на неограничените възможности. В страницата на МВР болница стоите още  като ръководител на клиниката по кожни и венерически болести?

Защо ?

 

Питайте силовия министър.

 

 

Не смятате ли да търсите правна отговорност за уронване на престиж, психични травми, както  и пропуснати материални ползи, произтичащи от произвола на поведението на директора Ненчо Смилов, действащ под егидата на Младен Маринов и Бойко Борисов, за съответния период?

 

Да, за този период определено това е възможност, тъй като представеният документ на практика е признание за неправомерно назначаване и принудително мое отстраняване. Без обяснения. Плиткоумен акт или поредно малоумие с цел сплашване.

Не бях мислили за идеята, но ви благодаря.

 

Дадени ли са на съд и прокуратура ?

 

Лицата са дадени отдавна на съд. Ненчо Смилов и Соня Марина са дадени и на прокуратурата, въпреки, че съм скептичен по отношение на нейната безпристрастност. Дано са обективни. Това ми е надеждата. Има обаче доста неизвестни нови факти, които ще изплуват с времето…..

 

 

Остава да се разбере дали скандалните практики и подходи в болницата на силовото министерство са нещо повече от ежедневие?  Излязоха потресаващи данни в ежедневниците/ за обвързаности  между лица от най-висок ранк и фармацевтичните фирми? Репресии, фалшиви докладни, непрекъснато нарушаване на личната съприкосновеност в МВР болница? Ненчо Смилов ?

 

 

Всичко това си мисля, че не е новост. Питайте тези лица? Доказателствата са налице? Данните са дадени в прокуратурата и съда.

Самото МВР признава днес: да, сгрешихме, назначена е неправомерно. Без конкурс, но това е поправено. Ха, ха, ха,ха. Благодаря за откровението, но това не е църква и аз не съм отец Йеротей. Всеки плаща за грешките си. Ненчо не се нуждае от коментар.

 

В документ, произхождащ от вътрешна сигурност по заповед на министъра Младен Маринов от 2019 (публикуван в актуално.ком) става видимо, че министърът се интересува от лечението на меланомите и бенките, но не и от това  на други видове кожни тумори?

 

 

Така е. Питайте го него. Той е явно всестранно развита личност. Не е правно укоримо, но последиците от действията в МВР болница : определено саправно укорими по отношение на начин на провеждане и морлано укорими по отношение на съдбата на дестеки пациенти..

 

Защо се интересува от кожни тумори?

 

Министърът е човек с разнородни  интереси. Той показва интерес по отношение на кожните тумори, ние му предоставяме данните. Това е наш дълг. Ако е решил да прави дисертация или научен труд, с радост ще му предоставим отново нови данни за анализ. Дори и на още по-редки тумори. Интересно би било до какви заключения е стигнал. От научна гледна точка. Може да се окаже нещо значимо.

 

Проф д-р Г Чернев, иззети са били всички епикризи на пациенти с меланоми и бенки, които са лекувани хирургично от нас в кожна клиника на МВР болница за 2 години назад? Защо?  Как са пациентите , лекувани от вас и екипа ви по метода за иновативна едноетапна меланомна хирургия? Метод, публикуван и приет в италиански и американски специализирани списания?

 

 

Проверката не откри  нарушения. Забраниха устно операциите от всякакъв вид в клиниката и до ден днешен- клиниката  е затворена (още от миналата година е преместена в отделението по психиатрия, 2 стаи).

 

 

Защо?

 

Причината затова е общоизвестната вече в цяла България тайна за поет към трети лица (фармацефтичните фирми)  ангажимент от властимащите, за което бях предупреден, че ще се случи. Особено,  ако официализираме истината за иновативното лечение на меланома и лекарствено индуцираните тумори.

 

Как са пациентите , лекувани от вашия екип с иновативната методика?

Всички пациенти са живи за разлика от редица други, лекувани по стандартните гайдлайни. Но за тези въпроси може да се обърнете лично към пресцентъра на МВР. И те вече са специалисти по лечението на туморите на кожата. Но по един вид тайното им лечение, водещо до дълбоко  вътрешно прозрение…. И задоволяване на чувството за значимост, предполагам!

 

 

 

Не мислите ли , че прокуратурата трябва да се заеме сериозно с Младен Маринов и началника му, със Соня Марина и Ненчо Смилов, за да изясни- защо се извършват неправомерни назначения в МВР болница?  Защо се забраняват операциите? Защо се свалят началници и после това се признава като грешка? Защо се затварят клиники под натиска на две/три силни фармацевтични фирми?

 

 

Прав сте. Това не е ʺбаница с късметиʺ? Като са объркали договори и конкурси- се носи отговорност. Незнанието не предпазва от престъпление или извършено нарушение.

Преведено на български- Младен Маринов споменава в извършената от него и назначената от комисията проверка, че е установил, че неправомерно е премахнат началника на кожна  клиника, но грешката била коригирана или отстранена? Същевременно е назначен веднага след това друг- в пенсионна възраст, един вид старческа възраст?

За кого е отстранена грешката? За този, който е елиминиран неправомерно или за този, който е назначен неправомерно в пенсионна възраст? Правните абсурди и обосновките на министъра са едностранчиви , неясно формулирани и лично за мен неадекватни.

 

 

Защо действат така драстично?

Причините са нарушените корпоративни интереси на големите фармацевтични  компании, както споменавате във въпросите си..  Това е и моята преценка и анализ на случващото се. Но смятам, че съм изпълнил лекарския си дълг и с екипът ми сме официализирали тези данни. Това е само началото. Дори се гордеем с постъпкит си. Друг трябва да се крие като мишка или плъх.

 

Но все пак това решение в предоставения към нас документ от МВР е и признание от министъра за вашата правота? Не мислите ли?

 

Признанието му идва  7 месеца по-късно! Това него може и да го радва, но последствията са понесени не от него, както обикновено, а от отстранения неправомерно, в случая – от мен.  Това е тежко нарушение и неправомерно действие от страна на директора Ненчо Смилов, действащ поед егидата на управляващата ни върхушка, която за мое учудване, взе вече и да си признава и за нарушенията. Нас обаче това признание не ни топли особено. Въпросът ви е леко подвеждащ и ироничен, усеща се дори сарказъм. Но ще отговаря и аз така: Приемаме и писмени извинения от министъра!

 

Професор Чернев, до нас достигна информация от кулоарите на МВР и Народното събрние, че лично Бойко Методиев Борисов е назначил проверките и фалшивите докладни срещу бившия началник на клиниката по кожни и венерически болести- срещу вас. Директно на силовия министър?  А той оттам на Ненчо Смилов, който е бил в безизходица ? В полза на фрамацевтичните фирми?

 

 

Лица от МВР болница споделяха многократано подобни данни, но

не мога лично аз да дам категоричен или да еднозначен отговор на този въпрос. Не съм присъствал на тези разговори.  Звучи логично. Питайте ги тях. Възможно е? Не знам.

А д-р Смилов е отдавна в безизходица, но го питайте и него. Аз не съм негов адвокат. Усещам един вид съчувствие към колегата, за което ви благодаря. И той е подложен на натиск,  доколкото схващам от информацията ви, която се съдържа във  въпросите. Ситуацията е неприятна, но лека полека започва да се изяснява. Истината изплува и това е добре.

 

По наши данни и източници от МВР болница- на Ненчо Смилов му е било наредено да извика целият персонал – едновременно и под строй, както се изразяват част от присъствалите  на мероприятието лекари: Всички да подписват готови докладни срещу вас ?

 

Сравнявайки датите на докладните, би могло да се каже , че е така. Истина е. Асситентите и сестрите ме предупредиха, че са били подложени на неимоверен натиск. Заплахи, психически тормоз. Данните са в съда и прокуратурата. Ще бъдат предоставени на пресата на по-късен етап. Като цяло тези данни са нелицеприятни за публиката, но са реалност.

 

 

И все пак с две думи- каква е причината според вас управляващите да газят закона, да се оправдават с проверки и подменени договори, да действат като истински бандити?

 

 

Всичко това , според десетки вече запознати , се извършва по поръчка на няколко фармацевтични фирми и дадени (според информация на представители от самите фирми) около 20 милиона общо под масата…в евро……

 

Изброените характерови особености и модел на поведение под формата на бандитизъм- не са новост и могат да са генетично обусловени, въпреки, че и условията на средата са фактор. Фенотипната изява на генетично заложените генетични дефекти, които споменавате във въпросите си,  би могла да бъде тригерирана и от външни стимули с разнороден характер: златни кюлчета или банкноти в евро, хипотетично погледнато. Опитах се да използвам и научни термини.

 

 

Благодаря ви, проф Чернев. Какво възнамерявате да правите сега!

Отивам на плаж. И аз ви благодаря!Лято е все пак..

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар