Професор Чернев

Проф д-р Георги Чернев: ʺСтатуквото действа на интелектуалния елит на нацията като Червено на Бик!ʺ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Професор Чернев, оказа се, че бяхте прав. МВР министърът Младен Маринов е  извън системата на МВР. Позорен червен картон от началника му. Беше ли употребен? Лицето, което заедно с Бойко Борисов пречеше на реализацията на иновациите в полза на корпоративните интереси?  Как бихте коментирал това?

 

Да. Няма го. Права сте. Видовден идва. Рано или късно. Министърът на МВР не споделяше правилните политики, беше ʺпрост изпълнител на чужди мнения.ʺ Или просто изпълнител и бушон/ ако слеем двете понятия се получава : изпълнителен бушон. Някой беше споменал , че ʺбил прост и другите били прости.ʺ Затова са се разбирали предполагам- министърът и министър председателят. До скоро поне.

Ситуацията ми напомня на следната комична приказка , която бях прочел неотдавна : Овчарят предпазва стадото да не се отдалечава в гората, за да не бъде изядено от вълка или мечката (както споделя самият овчар) . Но на практика  99 % от стадото биват пращани на заколение  от  самия овчар и правени на чеверме?  За негова полза или в негова изгода. Както се случи и с министъра… Беше поредната жертва в полза на създаването на обществена мъгла. Един несъмнено приятелски жест от Бойко Борисов.

Всички са принудени да служат на неговите манипулации (на овчаря)и да са подвластни на страховете си-  да не се отдалечават от стадото.

Да не мислят.

Да нямат мнение .

Само да пасат и да блеят от време навреме.
И да ходят по голяма нужда им е позволено. Ноооо, … само един път на ден. На двора.
 Създаване на илюзорното впечатление или псевдозагрижеността на лидера- вожд.
Вече  10 години пасе овце…. ама вече не съвсем…
С какво ви пречеха тези две личности на вас? Конкретно? В какво ги обвинявате вие?

Добре е може би да уточним, че Борисов и Маринов не са ми пречели пряко на мен, а на българските граждани и на българското общество. Посредством политиките , които водят. Те са една реална заплаха не само от здравна гледна точка. Лично за мен цялата им партия би могла да се окачестви като зловредна и ненужна по отношение на здравна политика и приоритети до момента.  Това са представители и слуги допълнително и на корпоративните международни интереси, като самите те не съзнават и не се интересуват от последствията на своите действия/ а именно: унищожаване на нацията и самобитността ни по всички възможни методи.

Лошото и трагичното  в случая е, че често губят ориентация и имат много господари.
Тогава се объркват и стават нервни и започват да грешат.
 А когато има грешка , последва и наказание. Независимо дали си министър на МВР, малко шефче на болничка или министър председател в оставка.
Мисля,че го разбраха или започват да го разбират и самите те.
Объркани са, търсят помощ.
Бушоните им свършват или жичките им не издържат на напрежението, гърмят непрестанно.
 Това говори за липса на визия по отношение на водените политики, липса на компетентност и адекватност, на политическо безсилие.
Колкото и да им е неприятно обаче, гражданската енергия и позиция- дори накрая да е, но надделява, макар и бавно, постепенно и методично,  но надделява.
Старите муцуни си заминават.
Въпреки , че властта е опиат.

 

Какво имате предвид? 

Изразих се пределно ясно.

Отчаяните опити за подмяна на министри с други пионки, които ще издържат около или не повече от седмица вероятно, особено при такава интензивност на протестите. Отчаян ход, който няма да даде желания за Борисов резултат, а напротив- протестите ще ескалират неимоверно.

Отговорност се носи от най-височайшата личност. По принцип. И ако има принципи или зародиш на такива.
 Бойко Борисов използва безпринципно и самонадеяно  редица бушони въпреки ясната дори за самия него политическа обреченост на статуквото и собствено аз, за които вече няма полезен ход.
Един вид хроника на една предизвестена смърт, забавяне на съдбата.
Човек , който не е живял достойно, няма как да си тръгне достойно от власт. Правят фокуси за поредния цирк, но репертоарът им е позичерпан. И мистър Сенко го няма отдавна вече. Можеше да ги научи на нещо..
Този акт на действие или един вид подмяна на ценностите  е смехотворен и жалък, това е политическото безсилие и слугинаж на високо ниво в полза на корпоративните интереси на фирмите у нас и по света.
Прекланяне на главицата пред изчерпания неолиберален модел на модерното изхабено западно общество, пред евробанкнотите и сивите капитали. Криво разбраната цивилзация- едно несъмнено добро творение от Добри Войников. Нека премиерът попрочете малко……., за да не се повтаря историята, не за друго!
Не е новост. Но на обществеността  се налага да се сблъска с това и тя ще го преодолее.
Този път Бойко няма да успее да пребори обаче непримиримостта на младите хора и желанието им за живот. И за промяната,  желана от стадото, мисириките и лошия биологичен материал..
Единственото , което ме очуди е не рокадата с поста на министър Ананиев, а това например, че министър Младен Маринов не пое лично  здравното министерство или това на енергетиката!?

 

Посещавате ли протестите? Споделяте ли исканията на Отровното Трио ? Кои по-точно.

 

Разбира се. Само една събота не съм присъствал. За да ги посещавам е логично да споделям исканията им за:

Дистанционно гласуване, Велико Народно Събрание, оставка на целия кабинет и поемане на политическа отговорност, пълна ревизия на управлението за 10 години назад.
Отровното Трио са спасителите на нацията, будителите, истинските бойци. Ако ще гласувам за някого в близко бъдеще- то е за тях, за будителите.

 

Не се ли страхувате?

Да, много се страхувам, дори целият треперя…продължавам перманентно да се страхувам…..!

 

 

До какво доведе липсата на отговорност във властимащите? С кое не сте съгласен и има ли връзка това с протестите и политическия живот? С младите? С морала? С позицията ви?

 

Протестите, моралът, здравеопазването, позициите и политическите решения- всички те са взаимно свързани в неразривна мрежа.  Промените, оставката, възмездието и новото начало, което се задава на хоризонта- това дава сила на младите да вървят напред и да се борят със статуквото и произтичащата директно от него разруха.
 Младите го осъзнаха и не могат да бъдат спрени.
Това е гражданското самосъзнание и неподчинение,  един вид субкултура вече. Обществен и политически Модернизъм? Който надделява без силово изражение над мутро-милиционерщината!
Другото му определение е РЕВОЛЮЦИЯ на справедливостта! Гениално е дори да си част от това, част от историческата промяна, пробуждането. Дори за един миг да е- този миг си струва.
Мирни протести до дупка, ирония , сарказъм, директност, дискусия, недоволство, правилни решения и накрая глътка тъмна белгийска бира с карамелен,  леко горчив оттенък: Leffe!  За силата да бъдеш себе си и да стоиш изправен!
 Не е ли демократично?
 Промяната е неизбежна. Както след всяко  вдишване следва издишването?
Просто е и понеже и всички ние сме прости- мисирки и тулупи , си мисля, че премиерът взе лека полека да разбира посланията на улицата и гражданската ни позиция.
А тези послания са силни, поучителни и имат наказателен тон и характер. Тон , познат ни от телевизионните изяви на върхушката- някой да ни навиква постоянно и да ни определя като лоша биологична маса или тиня…  , студенти пред народното събрание, които си правели селфита, плажуващи и т.н.  …..
Не съм съгласен с пълната разруха на гражданското общество, с демотивацията на младите хора и със стопирането на научния прогрес в полза на корпоративните интереси.
Тази политика е провеждана и се провежда от Бойко Метдоиев Борисов и правителството му и Младен Маринов.

Може ли да конкретизирате, за да бъде по-ясно на читателите? Какво имате предвид?Защо ги атакувате ?

 

Разбира се. В детайли дори:

1)      Да започнем от стопирането на иновативната меланомна хирургия , която етаблирахме като едноетапен модел за лечение на меланоми в МВР болница. Метод, неизискващ дори допълнително материално обезпечаване. В полза на всички пациенти от страната. Стопиран лично под егидата на министър председателя Бойко Методиев Борисов, Младен Маринов, Кирил Ананиев  и новоназначеното им производно Ненчо Смилов в полза (според редица наблюдатели и анализатори) на корпоративните интереси. Какъв е резултатът от преките или непреки действия на въпросните лица: 1) липса на операции вследствие на устната забрана на някакво измислено треперещо директорче , както и 2) генерално повече, но и закъснели често операции при пациенти с меланом на кожата в напреднал стадий, по-честото развитие на прогресия на туморното заболяване и последвал летален изход. Като краен резултат- завишена честота на туморните рецидиви и често или нерядко прогресия на туморите. Последвал летален изход. Отговорните за проекта са посочени поименно. Мисля, че ще има на по-късен етап време и  за по-детайлни обяснения по случая.

 

2)      Проектът за лекарствено медиираната канцерогенеза. Стопиран и блокиран от Кирил Ананиев и Бойко Методиев Борисов и техните отново производни в лицето на Ненчо Смилов, Младен Младен Маринов  и компания. Имаше доста материали по темата в пресата. Материалите са в съда и прокуратурата отдавна.  Няма да се повтарям. Липсата на заинтересованост към тази така важна тематика граничи с абсолютен геноцид в полза на корпоративните интереси и в ущърб на всеки един пациент. 12 фирми на БГ пазара с възможни канцерогенни лекарства и нито една проверка: 1) липса на проверка по отношение на произхода (доставчици) на основната субстанция и наличие или липса на нитрозамини е първото и 2) липса на информираност на населението, че две форми на рак- а именно- меланом и рак на гърдата , на практика биха могли при определени условия,  да бъдат причинени и от активната субстанция. Резултатът от дезинформацията и липсата на действия в случая, е повече раково болни в страната. Бойко Борисов нали се хвали с неговото МВР и грижата за хората? Нека понесе политическа отговорност лично. Да даде личен пример, а не да търси поредната жертва. Ръководството на МВР болница и здравно министерство би следвало да отговарят за действията си, както и за  бездействието си и противодействието си  по темата.
 Нали ставаше въпрос и за някаква политическа отговорност все пак?
 Липса на информираност на населението, че при употребата на сартани и определени диуретици например- би следвало да има скрийнингови програми за рак на кожата и рак на гърдата. Забелязва се липса на държавническо отношение към тези сериозни проблеми. Имитация на дейност има ежедневно.

 

3)      Демотивацията на младите хора с доказан  международен авторитет (приети по света научни трудове, покани да работят в западни университети, поканени да са лидери на мнение и проекти за кожните тумори в Германия, Италия и Америка)  е третата важна причина това управление да бъде прекратено.
Бойко Борисов  доказа , че не е в състояние да изкарва мандатите си. Сега може би се опитва да доказва единствено и само на себе си , че е силен, но няма как? Безсилието е изписано в очите му. По-добре би било да си почине, има хубава вила?Нека му припомним:  младите специализанти биват плашени, притискани, репресирани и изнудвани от лица в МВР болница и извън нея.
Част от тях са неколкоратно ограбвани преди конгресите, както и със счупени автомобили.
Това ли е политиката на неговото министерство? Това ли е моралът му? Или не знае ? Не е чул и не е информиран? Няма ли някоя мисирка да го информира все пак? Или пореден тулуп? Помогнете му, бе, хора!

 

Близките и самите асистенти  получават заплахи от тулупи. Да не и е мислил, че ще му се спести истината и обективността?

Нищо ново за ГЕРБ администрацията като цяло.

Мен не ме очудва това поведение и подход, но това влияе на младите , на учените, гражданското общество, на формирането на мирогледа и определяне на приоритетите. ГЕРБ заедно със своя лидер вреди на тези процеси и мисля, че вече всеки втори в България го осъзнава. Морална дестабилизация, упадък на ценности, ето това е сегашното управление.

Щом си паднал толкова ниско и искаш да определяш и влияеш на всеки и всичко в тази държава, неминуемо се изчерпваш, а най-лошото е , че ставаш и за смях. Действаш на народа си като червено на бик.

 

Не може да се опитваш да пречупиш младите и да ги насочваш по пътя на демагогията,  манипулациите и страха, като това да остане за дълъг период от време незабелязано? Рано или късно приказката свършва. Както и властта на тулупите.

 

 

Тези три гореспоменати пункта водят до 1) увеличена заболеваемост на населението, 2) липса на достъп до безплатно адекватно хирургично  лечение и до 3) пълна разруха на моралните цености при младите хора, както и на държавността.

Както един друг политик от близкото минало споменаваше често: ʺАма , моля ви? Това е несериозно!ʺ Май беше от същата политическа формация? Не помня.

И понеже са несериозни и амортизирани, е време да си починат. Време е за серизоните неща и прироритети. Несериозните ги търпяхме вече 10 години.

 

 

Тежки обвинения са това , Проф Чернев? Има ли по тях или по казусите някакво развитие? Споменахте съд и прокуратура? Бушоните са запазена марка на премиера. При това известна по отношение на министрите му. Какъв е изходът?

 

Макар и индиректно, мисля, че има развитие. Обвинените се пенсионират още докато са подадени сигналите в съд и прокуратура. Един вид, за да бъде предпазена институцията от поредното позорно петно. Да каже , че служителите нямат вина или може да имат, но те са пенсионирани и са извън системата. Да, но съществуват още неизгърмяни бушони като Ненчо Смилов, който на практика е проводника на тази политика и ще отговаря много скоро пред съда, обществото, медиите и прокуратурата.

Един от бушоните- ʺМладен Мариновʺ е елиминиран от самия Бойко Борисов лично.   Не знам дали по този начин Младен Марионов  ще се предпази от нередностите или според редица експерти- допуснатите фалшификации в договора на Соня Марина, която бе назначена без конкурс и неправомерно в МВР болница. Назначената от Младен Маринов комисия признава за тях и че ги е коригирала. Впоследствие и че той не виждал проблем?
Чакаме прокуратурата. Да установим дали тя вижда проблем. За министъра стана ясно, че недовижда. Пропускът бил отстранен?
Друго важно нещо е липсата на отношение на министър Младен Маринов  към споделените и налични данни на мои асистенти, че са били заплашвани лично от Ненчо Смилов и Соня Марина да подписават фалшиви документи- това е злоупотреба със служебно положение и превишаване на правата. Би следвало да има съд и затвор.  Отделно са били плашени и притискани да не участват на конгреси и да донасят върху какво работим. Но, нека изчакаме прокуратурата и съда. Всички негови действия са в полза на корпоративните интереси.
При задълбочен анализ това проличава. Но тактиката да прикрием един скандал със следващ,  леко води до забвение , до занижаване на бдителността, до отклоняване на вниманието, до обърканост, хаотичност и неправомерни действия. Позната тактика на сегашното статукво и управление.

За тяхно нещастие ʺСилатаʺ (Междузвездни войни) да повлияваш заповедно на дадено лице от разстояние действа само на слабите психически или имбецилните по природа. Такива лица има и те са предимно в една политическа формация. Предполагам сте гледали и филма ʺМеждузвездни войни?ʺ Не мисля, че на министърът му се удаде ролята да бъде Джедай. Да влияе от разстояние псосредством силата на интелекта и здравия разум.

Нали не си мислите, че истинската причина Младен Маринов да си замине е , че набили двама студенти в София и в Росенец -че са повалили 4 ма активисти на ДА БЪЛГАРИЯ по гръб? Това би било Несериозно от ваша страна. Това е поредната политическа игра. И отвличане на внимание.

 

 

 

Други странни неща случвали ли са се? Само Младен Маринов ли е понесъл според вас политическа отговорност?

 

 

Странности много. Заместник директорът на МВР Болница Бано Треновски и началникът на личен състав- Бойко Гешев са принудително пенсионирани, за  да поемат евентуално част от вината и да не се шуми по случая при евентуален бъдещ процес. Поредните Бушони. С Младен Маринов общо стават трима, мисля. Три бушона изпълнители- преждевременно или превентивно покрити с оглед предстоящите производства в прокуратурата и съда, за които ще информираме редакцията ви своевременно. Но явно обичат да покриват следите си. Нали цял ден това правят.

 

Предстоят ли още оставки? Какво мислите?  Основното позорно петно на МВР не е  ли лепнато от Ненчо Смилов и Соня Марина благодарение на безотговорното им поведение и наличните към случая доказателства за съпричастност към направомерни действия? В полза на фирмите?

 

 

Въпросът ви е подвеждащ. Съдържа отговора отчасти.

Логично звучи. Законът е прекрачен явно, а темата няма да отшуми и при сегашния и при следващия министър на МВР. И при следващия министър председател вероятно. Нека органите се произнесат. Подходът и начинът на поведение на въпросните лица е срамен и позорен за институцията МВР и трябва да бъде по някакъв начин санкциониран. С това съм съгласен. Но  не само според мен тези лица биха могли да се разглеждат и като поредните пионки и бушони. Те са просто изпълнители на чужда воля. Без лица и без мисъл в бордовите компютри. Такива лица не остават в историята. Те дори не са част от пейзажа..
Безинтересни и безлики са и е нормално след определен период бушонът да изгърми…….. не в полза на реваншизма и отмъщението, а в полза на гражданското общество и здравната грижа.Именно в това е и възпитателния и поучителен характер на посланието ми.

 

Споменете няколко думи, с които свързвате правителствената политика към момента?

 

 

Корупция, лобизъм , протекционизъм, срам , позор, пълна социална, политическа и обществена  безотговорност, бушони, мисирки, тулупи, оставка, съд.
Стана ми топло. Достатъчно за днес…
Благодаря ви.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар