Проф. Еделев от Русия: България е братска страна, само поискайте лекарството срещу коронавируса и ще ви го дадем!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия беше готова за коронавируса, затова нямаме тежко болни, а българските лекари да следват методологията ни, призова проф. Дмитрий Еделев.

Проф. Еделев е един от най-признатите учени в Русия, а през последните няколко месеца е и най-каненият коментатор от руските медии по темата за коронавирус.

„Днес, ситуацията в Русия е абсолютно контролирана. Русия беше готова за коронавируса.

Искам да ви напомня, че при нас вируса дойде два месеца след появата му в Китай. Затова у нас системата бе напълно готова. Ние вече три пъти променяхме методическите насоки.

Ние знаем кои са лекарствата, които работят по отношение на коронавируса. Лекарствата са достатъчни.

Днес в Русия, поради това, че се научихме да го лекуваме, няма нито един тежко болен, който изисква специално лечение, т.е нито един болен не е на изкуствена вентилация“, казва проф. Еделев в интервю за btv.

Методическите насоки за лечение на коронавируса са официално публикувани на 3 март тази година. Там е описано в пълнота как Русия лекува от вируса и лекува днес най-ефективно и успешно. Във всеки случай, в сравнение с целия свят, в Русия има най-малко тежко болни, най-малко усложнения, а това означава, че нашето лечение е ефективно“, смята руският учен.

Проф. Еделев препоръчва на българските лекари „просто да посетят министерския сайт, да вземат нашите методически препоръки и да ги използват в България. Ние не пазим това в тайна. Българският народ е братски и ние бихме се радвали всички вие да бъдете здрави“.

Изследванията на ваксината, която разработваме, върху здравето на хората не са завършени и поради това ние засега не я прилагаме. Освен това, дайте да си говорим откровено, днес няма такава висока заболеваемост, която да бъде заплаха за човечеството“, казва Еделев.

„Ако ние се справим ефективно с вируса, то с този вирус ще стане, както с неговия баща SARS- CoV1, който изчезна през 2004 г. и повече не се е връщал на планетата Земя.

„Всъщност Световната здравна организация има информация за ваксината и когато тя я поиска, мисля, че ние ще можем да я дадем. Но повтарям тази ваксина е експериментална. Тя е експериментална, на лекарствата, с които лекуваме хората са напълно редовни.

А по отношение на предпазните мерки, той казва, че три са основните правила. „Първо, това е елемента на самоизолация. Това означава, че е нужно по-малко да се общува: лично общуване, пътуване в обществен транспорт, посещение на спортни мероприятия и големи събирания. Това е първата мярка, която снижава заболеваемостта на 60%“, категоричен е Еделев.

„Пътуването в обществен транспорт увеличава риска от заболяване 6 пъти. Това трябва да се отчете. Затова Китай и много други страни ограничиха пътуванията в обществения транспорт и препоръчаха на хората да не използват метро, автобус, тролейбуси, трамваи“, казва професорът.

Втората мярка, която е важна е чистотата на ръцете. Ръцете винаги трябва да бъдат чисти. Ако има възможност, ако вие сте се поздравили с някого или сте били на обществено място, след това си измийте ръцете. Най-добре е ръцете да се измият с обикновен сапун. Ако нямате такъв под ръка, навярно всеки има в джоба си ето такъв флакон за дезинфекция на ръцете. Просто изсипете върху дланите, разтъркайте и ръцете стават стерилни. Това са два основни фактора“, обяснява Еделев.

„Третия фактор е свързан с болните. Ако някой е болен, киха, кашля, има висока температура, не се приближавайте по-близо от 3 метра. По-близо могат да се приближават само лекарите, които имат специални средства за защита и са подготвени за работа с тези болни. Това са основните три метода за лична профилактика, не държавни мерки, а лична профилактика, която спасява в повечето случаи от заразяване с коронавирус“, съветва ученият./Източник blitz.bg/

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар