Проф. Иво Петров: Идват слънчеви дни, ще се справим

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Има достатъчно лекарства за хората, при които заболяването протича с усложнения. Те не са налични в аптеките, не могат да се купят от търговската мрежа, но болниците разполагат с тях, каза кардиологът

Пациентите не трябва да се стрхуват и трябва да знаят, че могат да разчитат на нас – каза д-р Иво Петров, кардиолог, гост на рубриката “Главен герой” по БНР. – Имаме възможност да приемаме и лекуваме пациенти със сърдечно съдови заболявания и съмения за Covid-19.”

Д-р Петров успокои аудиторията, че “има достатъчно лекарства за хората, при които заболяването протича с усложнения. Те не са налични в аптеките, не могат да се купят от търговската мрежа, но болниците разполагат с тях.

Леко-прекарващите вируса пък не се нуждаят от специализирани лекарства.”

Д-р Петров смята, че страната ни ще се отърве по-леко от заразата, тъй като навреме взе мерки за ограничаване на разпространението. Освен това идват слънчевите пролетни дни, а се знае, че ултравиолетовите лъчи убиват вируса.

“Не можем да чакаме да се появи 100-процентовият медикамент, трябва да правим всичко възможно, за да лекуваме пациентите си – каза той във връзка с методиката за лечение на хора в рисковата група и посочи добрите практики, при които медицинската общност по света си партнира и обменя информация в реално време.

Това дава възможност на колегията да се възползва от обширна база данни, преценявайки баланса между риск и полза.”

Освен практикуващ кардиолог, д.-р Петров е общински съветник и като такъв оценява високо решението във 2-ра градска болница да се създаде напълно изолирано от останалия корпус отделение, в което да се лекува Covid-19, без да се пречи на болницата да си върши и останалата работа.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Проф. Иво Петров: Идват слънчеви дни, ще се справим

Вашият коментар