Проф. Иво Христов: В България предстоят Исторически промени! Ето какво ще се случи:

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„За средния българин Европа е нещо далечно, защото нашенеците тук не виждат пряка връзка между окаяното си настоящо битие и далечния Брюксел”.

Проф. Иво Христов анализира  ситуацията у нас в контекста на предстоящите европейски избори през май и обяснява защо са важни.

 

„Европейските работи станаха български работи, поради следните тъжни причини. Първата е, че между 2,5 млн. и 3 млн. българи живеят в чужбина. Без шанс да се върнат някога обратно. Те превеждат 5 млрд. лева годишно в България и са най-големият ни „чуждестранен“ инвеститор. Изпращат средно по 150-200 евро на месец на своите бащи и майки, баби и дядовци, за да могат да оцеляват. Дотам са ни докарали…..”.

България участва в Европейския съюз по абсолютно неправилен начин. Страната ни е превърната в донор на Европа – на работна ръка, на данъкоплатци, на специалисти. А в същото време, парите, които получаваме Брюксел, не се оползотворяват за общото благо на населението тук, а за лично обогатяване на управляващата хунта ГЕРБ. Но според Иво Христов има надежда!

Ето какви ще са трите най- важни последици от предстоящия евровот, според професор Христов: 

  • Ще се свие драстично влиянието на евродесницата.
  • Европейските социалисти също не са в добра ситуация. Левите избиратели трудно ги припознават, тъй като и те като десните си опоненти прегърнаха глобалния неолиберализъм и загърбиха истинските социални нужди на европейското население.
  • Очаква се през май в Европарламента да влязат значителен брой депутати, които със зъби и нокти ще се борят за националните интереси на своите държави. Хора, които обслужващите неолибералното статукво медии наричат презрително „популисти“ и „националисти“.

При такова разпределение на силите в Европа, може да се случат само две неща: или Европейският съюз ще умре скоропостижно, или ще премине в друго качество, категоричен е проф. Иво Христов.

А в рамките на тези два сценария за Европа, пред България ще се отворят два варианта:

Ако неолибералното статукво в ЕС, а и у нас се запази, ние ще продължим да сме периферия на империята, с все по- затихващи функции.
Ако пък статуквото в Европа и у нас се смени, пред България ще се очертаят по-благоприятни перспективи – като например установяване на управленски и социален модел, съответстващ на националните ни интереси.

„Ние не сме в Европа, за да обслужим Европа. Ние сме там, за да обслужим България и българския си национален интерес”, заяви професора. И само когато Европа започне да се съобразява с нашия национален интерес, ще има смисъл от членството ни в този съюз. Но членство на равноправни начала, а не както досега – да ни ползват единствено като донори на евтина работна сила.

Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар