Проф. Иво Христов: В Шенген няма да влезем, но поне да махнат границите с Гърция и Румъния – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България няма да влезе в Шенген, а като гледам, и опитите за ускорено движение на България в зоната на еврото според мен също няма да се реализират, поне в обозрима перспектива. Това каза социологът проф. Иво Христов пред Радио „Фокус”.

Това е геополитическо движение. Както видяхте, т.нар. Шенген катастрофира тотално и спектакулярно по време на ковид истерията, когато всички европейски държави показаха какво представлява Обединена Европа – ерго, разбирайте, всяка коза за свой крак“, добави той.Според него е добре да няма граници между България и двете европейски членки Румъния и Гърция.


„Безобразията, които се случват на т.нар. европейски граници и с Гърция, и с Румъния показват, че тъй като ние, освен всичко останало, нямаме никакъв административен и технологичен капацитет. На вътрешноевропейски граници се извиват колони по-големи от тези, които са на външноевропейските. Та влизането ни в Шенгенското пространство поне ще смъкне едни много сериозни корупционни препятствия, създадени от нашата прогнила и корумпирана администрация“, коментира проф. Христов.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар