Проф. Иво Христов: Пандемията дойде дюшеш за всички правителства по света

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Пандемията дойде дюшеш за всички правителства по света. Служи им за легитимация, средства за оцеляване. Могат да се ликвидират много от тези буржоазни “глезотии” като свобода, права… Наблюдаваме само началото на такъв тип техники за управление на света. Тестът с COVID-19 показа, че няма Европа.

Това заяви в ефира на bTV социологът проф. Иво Христов.

 

По думите му пандемията ще доведе до промяна в световния ред – от Глобализация, ще се върнем към регионални блокове.

 

“Пандемията се използва като средство за индуциране на преразпределението на света. Говори се за глобализация – свободно движение на хора, стоки, капитали. Към днешна дата такова нещо няма”, посочи още проф. Христов.

 

Социологът заяви – вирусът съществува обективно, но е повод за установяване на пълзязщи диктатури.

 

“Такива вече вървят. Това до някаква степен стабилизира режима в Русия. Замразяват се много от противоречията в тази страна. Там стои много въпросът за това какъв модел ще има тази страна. Затворена беше Европа със същия претекст. Ясно се очертаха големите национални егоизми на големите държави в ЕС. Тестът с COVID-19 показа, че няма Европа. Но да чувате нещо за бежанци? Натиск върху Европа? Това изчезна от информационното поле. Покрай този обективно съществуващ проблем, защото този вирус съществува, можем да кажем и друго – бяха тествани режими за справяне с такъв проблем”, допълни още Христов.

 

Социологът коментира и изходът от изборите в САЩ. Те бяха спечелени от демократа Джо Байдън, който трябва да встъпи в длъжност през юнуари.

 

“В САЩ COVID-19 свали Тръмп и назначи Байдън. Всички гласуваха срещу Тръмп, защото с този вирус бяха занулени икономическите успехи на Тръмп. Расовият проблем изчезна. Ясно е за какво става дума. Всеки регион по своему решава своите проблеми. Много неща могат да се случат във времето на преходния период. Онзи ден убиха бащата на иранската ядрена бомба. Следете какво се случва в Персийския залив и Иран. Много неща могат да се случат до януари, нека не бързаме”, коментира проф. Христов.

 

По думите му демократът има негативен интерес към Русия и в нашия регион тепърва ще става горещо. Христов приветства и позицията на България по въпроса със Република Северна Македония и ветото за старт на преговори за членство в ЕС.

 

“Иска ми се позицията на правителството за Република Северна Македония да продължи да е същата. Онова с Договора за добросъседство беше престъпление. Днешната Северна Македония съществува благодарение на антибългаризма там. Ако го махнете, те престават да бъдат такива, каквито са. С ветото, което налагаме, пазим остатъчна България, а не някакви претенции”, посочи Христов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар