Проф. Илия Баташки е върнат тихомълком начело на МВР болница

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проф. Илия Баташки отново е директор на МВР болница, но назначението му не бе оповестено официално, нито от Министерски съвет, нито от вътрешното ведомство, макар че заповедта трябва да е подписана от служебния министър Бойко Рашков. 


Група частни гардове опитали да изведат Стайко Стайков от МВР болница

Смяната на досегашния шеф проф. Ненчо Смилов с Илия Баташки обаче е отразена в сайта на МВР. 

Илия Баташки подаде оставка преди две години, два месеца след като група частни гардове, предвождани от адвокат, опитаха да нахлуят в стаята на задържания за 72 часа син на бизнесмена Миню Стайков – Стайко Стайков в МВР болница и да го приберат вкъщи, тъй като бил в тежко състояние. Официално обаче и тогава напускането на хирурга от ръководния пост във ведомствената болница не беше обявено.

Илия Баташки е роден на 11.03.1960 г. в с. Дебръщица, област Пазарджик. През 1984 г. завършва образователно-квалификационна степен „Магистър” по специалността “Медицина” в Пловдивския университет. Придобива медицинска специалност по “Хирургия” през 1990 г., по-късно през 2001 г. – втора специалност “Здравен мениджмънт”. 

От 2005 г. до 2009 г. той ръководеше университетската болница в Пловдив “Свети Георги”, преди да бъде уволнен от първия здравен министър в кабинета “Борисов” – Божидар Нанев. След това пое общинската болница в града “Св. Пантелеймон”.

От 2013 до 2019 г. бе зам.-директор, а след това и директор на МВР болница. Бил е и депутат в 38 и 42 Народно събрание.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар