Проф. Кантарджиев: Десет болни от коронавирус заразяват нови десет души

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Десет болни от коронавирус заразяват нови десет души. Това показват сметките на репродуктивното число. Спрямо миналата седмица числото поддържа приблизителни нива. Това каза в Бургас проф. Тодор Кантарджиев. По думите му рязко е намалял темпът на ваксинация у нас.

Той информира, че преди седмица Европейският център по контрол на заболяването от COVID-19 е публикувал документ, в който обръща внимание върху разпространението на “Делта” варианта, необходимостта децата да се ваксинират и анализират мерките в училищата.

Бившият директор на Националният център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев призова да се ваксинират повече българи.

“И системата на здравеопазването, и хората, ще имат проблеми тази есен”, прогнозира той.

“Няколкостотин хиляди неизползвани ваксини срещу COVID -19 ще бъдат бракувани в края на месеца в България”, допълни бившият здравен министър Костадин Ангелов.

Пред журналисти той заяви, че в края на юли изтича срокът на голяма част ваксините.

Ангелов не уточни точното количество, което ще бъде унищожено, на подчерта, че бракуване на ваксини ще има от всички видове.

Ексминистърът упрекна служебното правителство, че е провалило първата и най-важна задача в държавата – да продължи ваксинацията с такъв темп, че да се даде надеждна сигурност на българите за следващата вълна. По думите на Ангелов ваксинацията на практика в България е спряла.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар