Проф. Кантарджиев: Нежеланието на хората да се ваксинират е заради грешни послания на МЗ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Създаде се една обстановка на ненаучност при коментирането на ваксините срещу COVID-19“, заяви проф. Тодор Кантарджиев пред bTV. По думите му изказванията и на политиците срещу ваксинацията също са настроили хората отрицателно.

„МЗ трябваше да направи нещо по-задълбочено – да разбере какви са страховете на хората от ваксините“, каза още бившият шеф на Националния център по заразни и паразитни болести, който сега е експерт в Столична община.

„Нежеланието хората да се ваксинират се дължи на непоследователните и грешни послания от Министерство на здравеопазването в последните три месеца“, подчерта той.

Преди време от МЗ представиха проучване на една от водещите лаборатории в страната, според което 45% от хората у нас са се срещали с вируса. Кантарджиев коментира, че тази стойност е била завишена и е довела до невярно послание към хората.

Относно това дали децата са по-застрашени от коронавируса при настоящата вълна, Кантарджиев каза, че Делта вариантът определено заразява много повече децата в сравнение с неговите предшественици.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар